Barcelona lähtee kauteen hallitsevana mestarina. Seuralegendoja on lähtenyt, mutta tilalle on saatu ihan päteviä pelimiehiä. Barca voi hyvinkin nostella kannua myös ensi keväänä.

Viime kausi

Viime kauden alla elämä oli – jälleen – aikamoista sirkusta Kataloniassa. Uusi puheenjohtaja Joan Laporta pääsi oikein kunnolla lyömään omaa kädenjälkeään taululle. Seuran jäsenistöltä oli saatu mandaatti tiettyjen omaisuuserien myynnille. Yhtäkkiä konkurssikypsällä seuralla olikin taas käteistä – ja sitä käytettiin.

La Ligan johtoa ja Bayern Müncheniä myöten oltiin ihmeissään, kun Barcelona osti Raphinhan 58:lla, Jules Koundén 50:llä ja Robert Lewandowskin 45 miljoonalla eurolla. Jo aiemmin oli sovittu, että Andreas Christensen ja Franck Kessié siirtyvät seuraan vapaina agentteina. Kaiken lisäksi samaan aikaan puhuttiin tarpeesta leikata palkkoja, ja Barca muun muassa yritti savustaa Frenkie de Jongin ja Jordi Alban ulos seurasta juurikin pelaajien valtavien palkkojen vuoksi.

Kesän siirtoikkunan jälkeen La Liga muutti sääntöjään, niin että omaisuuden myynnillä ei enää voi pumpata seurakohtaista palkkakattoa ylemmäs, mutta se on toinen tarina se.

Palataan viime kauteen. Avauspeli Rayo Vallecanoa vastaan oli maalittomana tasapelinä vielä juuri sellaista hakemista, mitä runsaasti muuttuneelta kokoonpanolta osattiin odottaa. Hakeminen vain loppui hämmentävän nopeasti.

La Ligassa Barcelona hävisi ensimmäisen 22 kierroksen aikana vain kerran – senkin Real Madridille. Barca nousi lopullisesti sarjan johtoon jo marraskuussa eikä enää päästänyt irti. Mestaruuden jo ratkettua tuli muutama tappio, joilla ei tuloksellisesti ollut merkitystä.

Barcelona juhli viime kaudella Supercopan ja La Ligan voittoa. Kuva: Getty Images.

Europeleissä oli ihan toinen ääni kellossa. Barcelona jäi Mestarien liigassa alkulohkoon toista kautta putkeen ja siirtyi Eurooppa-liigan puolelle. Sieltäkin tuli lähtö heti ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Manchester Unitedia vastaan. Euroseikkailu oli siis ihan katastrofaalinen epäonnistuminen Barcalle.

El Clásicoissa mentiin tasatahtia. Molemmat voittivat La Ligassa kerran. Copa del Reyssä Barcelona voitti välierien avausosan, mutta Real Madrid tuhosi toisessa osassa Barcan ja eteni finaaliin. Toisaalta Supercopan finaalissa Barcelona oli parempi maalein 3-1.

Siiis: Barcelona palasi huonojen aikojen jälkeen pitkästä aikaa pokaalikantaan. Mukaan irtosivat La Ligan ja Supercopan pytyt. Clásicot osoittivat, että Barca on palannut kilpailukykyiseksi. Toisaalta europeleistä jäi todella paljon hampaankoloon.

Ja talousongelmat, ne pysyvät. Gerard Piquélle riitti jo kesken viime kauden. Hän löi kengät naulaan eli lopetti uransa. Kauden päätteeksi huhuttiin Lionel Messin paluusta, mutta lopulta Messi siirtyi Inter Miamiin. Sergio Busquets ja Alba lähtivät Messin perässä. Ja edelleen on ongelmia rekisteröidä uusia hankintoja. Tavallaan siis paljon on muuttunut, toisaalta ei mikään. Sirkus on ja pysyy Kataloniassa.

Pelaajasiirrot

Barcelona on nyt saanut pelaajiston kustannusrakennetta terveemmäksi, kun kallispalkkaisia pelaajia on lähtenyt, eikä tiettävästi uusille hankinnoille olla sorvaamassa yhtä älyttömiä kontrahteja. Messiin oltiin tosiaan valmiita investoimaan kunnolla, mutta kaikkien aikojen ykköspelaaja ei luottanut Barcelona-johdon puheisiin, vaan lähti Yhdysvaltoihin. Barca jäi nuolemaan näppejään myös Arda Gülerin suhteen; Turkin superlupaus siirtyi Real Madridiin.

Ousmane Dembélén Barcelona menetti. Korvaajaa ei välttämättä hankita, vaan omille kasvateille voi olla luvassa enemmän vastuuta. Barca himoitsee yhä Bernardo Silvaa – aivan kuten vuosi sitten – mutta se taitaa olla haihattelua. Sen sijaan oikeaa pakkia ollaan vielä ihan oikeasti metsästämässä. Ykköshaku tällä hetkellä on João Cancelo.

Lähteneet

Ousmane Dembélé, Barcelona -> PSG, 50 miljoonaa euroa

Dembéléllä oli sopimuksessaan 50 miljoonan euron ulosostopykälä, jonka PSG oli aivan pykälän umpeutumisen kynnyksellä halukas aktivoimaan. Dembélé yritti ilmeisesti sovitella välissä eikä halunnut lähteä ovet paukkuen. Kylmästi tulkiten pykälä olisi taannut Dembélélle agentteineen puolet 50 miljoonan siirtosummasta. Nyt neuvotellun kompromissin myötä Barcelona sai summasta ilmeisesti noin 35 miljoonaa ja Dembélén leirille jäi 15.

Pelillisesti Dembélé on iso menetys, sillä hän oli Barcan harvoja ykköskorin ratkaisupelaajia hyökkäyspäässä. Toisaalta Dembélén taso ailahteli paljon ja mies on aina ollut hyvin loukkaantumisherkkä. Lisäksi tietysti 35 miljoonaa (ja harteilta poistuvat Dembélén kuukausittaiset palkkakulut) auttaa kummasti Barcelonan akuutissa talouskriisissä.

Antoine Griezmann, Barcelona -> Atlético Madrid, 20 miljoonaa euroa

Josep Maria Bartomeun ajan sekoilua parhaimmillaan. Kukaan ei koskaan tuntunut ymmärtävän, miksi Barcelona hankki Griezmannin, jolle ei ollut järkevää roolia Barcan pelitavassa. Lähti lopulta lainalle Atléticoon, ja siirtoon sisällytettiin ostovelvoite, mikäli Griezmann pelaisi tietyssä määrässä otteluita tietyn määrän minuutteja.

Pykälä johti viime kauden alussa ihan absurdiin touhuun.; Griezmann aloitti penkillä ja tuli kentälle aina samoihin aikoihin, tunnin pelin jälkeen. Barcelonassa huomattiin, että Atlético tulisi tämän tahtojen taiston voittamaan. Atléticolla oli valtit käsissään, koska talouskriisissä painiva Barca ei halunnut kallispalkkaisen Griezmannin enää palaavan lainalta. Siispä Barcelona oli valmis tekemään kompromissin. Peliaikapelleily seis, ja nimet paperiin ale-hintaan.

Atléticolle kauppa oli loistava, ja Griezmann oli viime kaudella ehkä koko sarjan paras pelaaja.

Franck Kessié, Barcelona -> Al-Ahli, 12,5 miljoonaa euroa

Tuli vuosi sitten Barcelonaan vapaana agenttina. Kauppaa pidettiin erinomaisena, olihan Kessié juuri ollut isossa roolissa AC Milanissa. Barcassa vastuu jäi kuitenkin aika vähäiseksi. Pelasi yhteensä 1800 minuuttia. Se vastaa 20:tä täyttä ottelua. Barcelonassa hierottiin käsiä yhteen, kun Saudi-Arabiasta tuli yhteydenottoa. 12,5 miljoonan euron voitto teki Barcan kassalle hyvää. Lehtitietojen mukaan Kessiélle itselleen jäi hyväksikäytetty olo – ehkä ihan syystä.

Nico González, Barcelona -> Porto, 8,4 miljoonaa euroa

Lupaava puolustava keskikenttä, jota Sergio Busquets yritti lehtihaastattelussa vinkata Barca-johdolle itsensä seuraajaksi. Barcelona ei vinkkiin tarttunut, vaan kauppasi 21-vuotiaan Nicon Portoon. Barcelona kyllä sisällytti kauppaan 30 miljoonan euron takaisinosto-option. Se on voimassa kesään 2025 saakka.

Trincão, Barcelona -> Sporting, 7 miljoonaa euroa

Flopiksi Barcelonassa osoittautunut Trincão, 23, pelasi lopulta Barcelonassa vain yhden kauden ja kaksi seuraavaa lainalla muualla ennen vakinaista siirtoaan Portugaliin. Barca teki Trincãolla noin 15 miljoonan euron tappion, joskin nyt kassaan saatiin akuutisti hieman täytettä.

Sergio Busquets, Barcelona -> Inter Miami, ilmainen

Seuran kaikkien aikojen suurimpia pelaajia. Pep Guardiola aikoinaan nosti hontelon nuoren pojan akatemiasta edustukseen, ja loppu on historiaa. 722 ottelua myöhemmin Busquets päätti, ettei enää jatka uraansa Barcelonassa. Olisi ollut vielä ainakin kauden verran annettavaa, vaikka jalka ei enää tahtonut nousta. Xavi osasi arvostaa Busquetsin kykyä dominoida keskikenttää älykkyydellä.

Seuralegenda Sergio Busquets sai arvokkaat jäähyväiset. Kuva: Getty Images.

Jordi Alba, Barcelona -> Inter Miami, ilmainen

Toinen seuralegenda. Albakin sai vyölleen 459 ottelua, millä irtoaa Barcelonan kaikkien aikojen ottelutilastossa yhdeksäs sija. Alban lähtö oli vähän rumempi kuin Busquetsin. Seurajohto yritti savustaa Albaa ulos jo vuosi sitten, mutta laitapakki ei suostunut lähtemään. Nyt edessä olisi ollut sama savotta jos Alba ei olisi itse suostunut purkamaan sopimustaan. Albankin lähtö tuntuu, muttei ole pelillisesti lainkaan samaa luokkaa kuin Busquetsin poistuminen, kiitos Alejandro Baldén.

Samuel Umtiti, Barcelona -> Lille, ilmainen

Umtiti pelasi aikoinaan Barcelonassa loistavasti, kunnes loukkaantui, muttei halunnut leikkausta MM-kisojen 2018 menettämisen pelossa. Lopputulema oli loukkaantumiskierre, joka taas johti itseluottamuksen romahdukseen ja heikkoihin peliesityksiin. Umtiti oli pitkään kallis ongelma Barcalle. Viime kaudella ranskalaistoppari sai uuden alun Leccessä, pelasi hyvin, purki Barca-sopimuksensa ja siirtyi nyt vapaana agenttina Ranskaan.

Álex Collado, Barcelona -> Real Betis, ilmainen

Laitahyökkääjä, joka ei vain koskaan kehittynyt tarpeeksi hyväksi Barcelonaan. 24-vuotias oma kasvatti päästettiin ilmaiseksi Real Betisiin, mutta sitten tapahtui kummia. Jostain syystä hyvin nopeasti siirron jälkeen Betis lainasi Colladon ensi kaudeksi Saudi-Arabiaan. Huom. lainasi. Kenties raha kuitenkin jollain tapaa puhui.

Sergiño Dest, Barcelona -> PSV Eindhoven, laina

Kallis virheostos kolmen vuoden takaa. Dest on pallollisena näppärä, mutta juuri muuta annettavaa tälle tasolle ei ole. 22-vuotiaan oikean pakin markkina-arvo on laskenut kuin lehmän häntä, eikä Barca ole saanut nuorukaista kaupaksi. Lähti nyt lainalle Hollantiin, mutta lainan aikanakin PSV maksaa Destin palkasta vain puolet. Lainaan sisältyy kymmenen miljoonan euron osto-optio. Viime vuosien esityksillä sitä tuskin lunastetaan.

Julián Araujo, Barcelona -> Las Palmas, laina

Barcelonan viime talven hankinta, joka ei ole vielä debytoinut Barca-paidassa. Kesällä seurajohto totesi, että kehityksen kannalta on parasta, että 21-vuotias oikea pakki lähtee lainalle Las Palmasiin.

Pablo Torre, Barcelona -> Girona, laina

Viime kesän hankinta, joka jäi olemattomalle vastuulle Barcelonassa. Saman ei haluttu toistuvan, joten 20-vuotias pelintekijä lainattiin Gironaan. On hyvin potentiaalinen, mutta Barcelonassa pelatakseen Torren on opittava vielä aika paljon kokonaisvaltaisesta pelaamisesta.

Chadi Riad, Barcelona -> Real Betis, laina

Hehkutettu 20-vuotias toppari, jonka tie on tällä hetkellä tukossa Barcelonassa. Ratkaisuna Riad lähetettiin lainalle Betisiin. Aika työn takana on saada sieltäkään merkittävää roolia.

Álex Valle, Barcelona -> Levante, laina

19-vuotias vasen pakki pelasi viime kevään lainalla Segundan Andorrassa. Sai siellä vaihtelevasti vastuuta. Nyt lainalle saman sarjan Levanteen. Vielä on pitkä matka Barcelonan pelaavaan kokoonpanoon.

Saapuneet

Vitor Roque, Athletico Paranaense -> Barcelona, 40 miljoonaa euroa

Barcelonan tämän kesän iso kauppa. Suurseurat kamppailivat himoitusta Roquesta, ja tämän kisan Barca voitti. Kyseessä on vasta 19-vuotias keskushyökkääjä, joka siirtyy Barcelonaan alkuperäisen suunnitelman mukaan ensi talvena. Dembélén lähdön myötä Barcelona tosin tiettävästi haluaisi nuorukaisen riveihinsä jo nyt. Athletico Paranaensessa ei ole oltu toistaiseksi kovin myötämielisiä Barcelonan haluille.

Nuoresta iästään huolimatta Roque on paukuttanut tällä kaudella 37 ottelussa jo 17 maalia ja antanut kahdeksan maalisyöttöä. Maaliskuussa nuorukainen pääsi debytoimaan Brasilian maajoukkueessa.

Oriol Romeu, Girona -> Barcelona, 3,4 miljoonaa euroa

Kesällä puhuttiin Martín Zubimendista, Joshua Kimmichistä, Nico Gonzálezista, Sofyan Amrabatista ja jopa Rodrista. Kukaan heistä ei ole Sergio Busquetsin korvaaja, sillä korvaaja on Oriol Romeu. Moni ihmetteli ratkaisua, mutta Romeu on itse asiassa pelannut viime vuosina aika hyvin, hän tuntee Barca-kasvattina talon tavat ja hän oli hyvin edullinen.

Romeuta ei voi missään nimessä mainita edes samassa lauseessa Busquetsin kanssa, mutta 31-vuotias espanjalainen tuo Barcelonalle fyysisemmän ja rikkovamman vaihtoehdon keskikentän pohjalle. Sellaisen, joka muun muassa mahdollistaa Frenkie de Jongin nousut ylöspäin.

Ilkay Gündogan on Barcelonalta erinomainen kaappaus. Kuva: Getty Images.

İlkay Gündoğan, Manchester City -> Barcelona, ilmainen

Loistava hankinta, vaikka ikää on jo 32 vuotta. Gündoğan on äärimmäisen fiksu pelaaja, joka kykenee sopeutumaan moneen eri rooliin. Marinoituminen Pep Guardiolan valmennuksessa taatusti auttaa, kun pitäisi päästä sisään Xavin ajatusmaailmaan. Jos Gündoğan vain pysyy kunnossa, hän saanee runsaasti vastuuta tulevalla kaudella.

Iñigo Martínez, Athletic Bilbao -> Barcelona, ilmainen

Tämän kesän toinen ilmaishankinta. Xavi on koko ajan halunnut lisää monipuolisia ja syöttötaitoisia toppareita. Syyn voi nähdä tyylissä, jota Pep Guardiola on vaivihkaa ajanut uudeksi trendiksi: kun kentällä on runsaasti pallovarmoja toppareita, tilanteenvaihtojen ja erikoistilanteiden puolustaminen tuppaa olemaan helpompaa. Perinteiset laitapakit kun tuppaavat olemaan puolustuspelaamisessa usein toppareita heikompia. Myös: Martínez on vasenjalkainen, mikä parantaa hänen asemiaan joukkueen sisällä.

Abde Ezzalzouli, Osasuna -> Barcelona, laina päättyi

Todella mielenkiintoinen oma kasvatti. 21-vuotiasta pidettiin jo vähän menetettynä tapauksena Barcelonan kontekstissa, mutta sitten alkoi tapahtua. Lainapesti Osasunassa sujui hyvin, kesän harjoituskausi meni erinomaisesti ja Dembélé päättikin lähteä PSG:hen. Yhtäkkiä tilanne onkin se, että Ez Abde on Barcelonan matkassa kun kausi alkaa. Nimi mieleen.

Clément Lenglet, Tottenham -> Barcelona, laina päättyi

Umtitin tavoin kallis ongelma, josta Barcelona ei ole millään päässyt eroon. Josep Maria Bartomeu onnistui antamaan Lenglet’llekin aikoinaan järkyttävän kalliin sopimuksen. Se on ongelmien alku ja juuri, sillä Lenglet’llä ei luonnollisesti ole intressiä purkaa sopimusta, Barcelonalla ei ole varaa siihen eikä mikään muu seura halua lainakaupassa ottaa sopimusta kontolleen edes vuodeksi. On silti yhä mahdollista, että Lenglet siirtyy vielä Tottenhamiin tänä kesänä.

Sergiño Dest, AC Milan -> Barcelona, laina päättyi

Korona-ajan iso virheostos. Barcelona maksoi 22-vuotiaasta Destistä 21 miljoonaa euroa kolme vuotta sitten. On kyllä pelannut Barcassa yhteensä 72 ottelua, muttei ole missään vaiheessa vakuuttanut. Viime kausi meni AC Milanissa lainalla, mutta Milankaan ei halunnut lunastaa pelaajaa itselleen. Viime aikoina on puhuttu, että Barcelona pyrkisi jopa purkamaan Destin sopimuksen. Barcelonalaislehdissä tylytys on ollut rajua: ”Kukaan ei halua Destiä.”

Valmennus ja pelitapa

  • Päävalmentaja: Xavi

Xavi on ollut Barcelonan puikoissa nyt vajaa kaksi vuotta. Siinä ajassa seuralegenda on nostanut Barcelonan täydellisestä suosta La Ligan mestariksi ja tasaväkiseksi kilpailijaksi arkkivihollista Real Madridia vastaan.

Kaikki ei tietenkään ole Xavin ansiota, sillä seurajohto on myös tarjonnut käyttöön joitain aika hyviä palasia, joita esimerkiksi Ronald Koemanilla ei ollut. Toisaalta Xavi on pystynyt luovimaan sirkuksessa, vaikka häly on ollut valtavaa ja ovi käynyt molempiin suuntiin.

Xavin pelifilosofia nojaa vahvasti Johan Cruijffin barcelonalais-ajaxlaiseen perintöön. Peliväline on vallan väline, ja sitä pyritään hallitsemaan mahdollisimman suuri osa ottelusta. Pallonhallinta on myös riskien hallintaa, sillä vastustaja ei käytännössä pysty maalia tekemään niin kauan kuin se ei saa palloa.

Molempiin ajatuksiin liittyen Barcelona pyrkii Xavin alaisuudessa voittamaan pallon takaisin mahdollisimman nopeasti ja mahdollisimman lähellä vastustajan maalia. Silloin maalinteon todennäköisyys kasvaa ja toisaalta vastustajalla on mahdollisimman pitkä matka Barcelonan maalille.

Barcelonassa on perinteisesti pelattu hollantilaisella 4-3-3-muodolla, mutta Xavi on hieman muokannut sitä. Viime kaudella nähtiin usein muoto 4-3-3, jossa Gavi oli valelaiturina vasemmalla. Käytännössä keskikenttäpelaajia oli siis neljä, kun Gavi tuli auttamaan pallonhallintavaiheessa. Samalla Gavin vetäminen laidalta sisään tarjoaa Baldélle kaistaa juosta pakin paikalta pystyyn.

Xavi on herättänyt Barcelonan taas henkiin. Kuva: Getty Images.

Jules Koundé pelasi viime kaudella paljolti oikeana pakkina, vaikka on periaatteessa toppari. Iñigo Martínezin myötä vaihtoehtoja on yhä lisää. On mahdollista, että tulevalla kaudella nähdään jonkin verran esimerkiksi muotoa 3-4-3 tai 3-5-2. Mielenkiintoista on myös nähdä, miten keskikenttä miehitetään. Busquetsia ei enää ole, mutta on toisaalta Romeu ja Gündoğan – ja de Jong, Pedri sekä Gavi.

Xaville positiivistä ongelmaa tuo myös se, että vaikka Dembélé lähtee, harjoituskaudella Ferran Torres ja Ansu Fati ovat olleet iskussa. Erilaisia vaihtoehtoja siis kyetään luomaan.

Yksi haaste on löytää tulevalla kaudella Robert Lewandowskia yhä paremmin. Puolalainen voitti sarjan maalipörssin viime kaudella, mutta jäi turhan usein vaille hyviä palloja. Toinen haaste on erikoistilannemaalien lisääminen ja kolmantena – osittain edelliseen liittyen – haastojen hanakka hakeminen vastustajan boksissa. Barcelona ei tehnyt yhtä ainoaa rankkarimaalia viime kauden La Ligassa. Siitä huolimatta Barcan maaliodottama oli sarjan paras. Eli potentiaalia kyllä riittää.

Seuraa heitä

Fermin López

Et ehkä ole koskaan kuullut tästä kaverista. Kyseessä on 20-vuotias pelintekijä, joka virallisesti pelaa vielä Barcan kakkosjoukkueessa. López on ollut kesän harjoituspeleissä suorastaan sensaatiomainen. Nuorukainen tuskin noin vain pääsee pelaavaan kokoonpanoon, kun kausi alkaa, mutta näyttöpaikkoja on taatusti luvassa. Nimi mieleen. Fermin López voi olla seuraava La Masian timantti.

Lamine Yamal

Tai ehkä se timantti onkin Yamal. Jos on López ollut sensaatiomainen kesällä, samaa voi sanoa Yamalista – ja tällä pojalla on ikää vasta 16 vuotta. Yamal pelaa periaatteessa vielä Barcelonan U19-joukkueessa, mutta tuskin kovin kauan. Yamal debytoi edustusjoukkueessa jo viime keväänä – seurahistorian nuorimpana La Liga -pelaajana. Kesän otteet ovat vahvistaneet valmennusjohdon käsitystä siitä, että käsissä on ainutlaatuinen poika. Yamal pelaa taatusti monta ottelua ykkösjoukkueessa jo alkavalla kaudella.

Ferran Torres

Kantanut tuhnun viittaa siitä asti, kun Barcelonaan siirtyi Manchester Citystä talvella 2022. Ei ole Torresin vika, että Barca maksoi nuorukaisesta 55 miljoonaa euroa. Torres on joutunut vähän kohtuuttomastikin kuuntelemaan puheita ylihintaisesta flopista. Barcelona-johto oli tiettävästi valmis myymään laitahyökkääjän vielä alkukesästä, mutta kesän harjoituspelit ovat muuttaneet mielen. Torres on ollut erinomainen ja ennen kaikkea henkisesti. Torresin asemaa parantaa se, että hän voi pelata molemmilla laidoilla ja valeysinä. Lupa odottaa suhteellisen paljon alkavalla kaudella.

Ihanneavaus

Barcelonan ihanneavaus 2023.

Sijoitusarvio

Sija: 1.

Barcelona lähtee pitkästä aikaa kauteen hallitsevana mestarina. Koko seurayhteisö on taas päässyt voittamiseen makuun kiinni.

Pelaajamateriaali on jonkin verran muuttunut. Kolme seuralegendaa on viimeisen vuoden aikana lähtenyt, mikä jo itsessään on iso muutos. Pelillisesti isoimmat muutokset ovat Sergio Busquetsin ja Ousmane Dembélén lähdöt. Kesän harjoituskauden perusteella näyttäisi siltä, että Dembélé voi olla korvattavissa ilman lisähankintoja. Sen sijaan Busquetsin korvaaminen on vielä vähän kysymysmerkki. Miten paljon Oriol Romeu pelaa, mikä on Frenkie de Jongin tai Ilkay Gündoğanin rooli ja niin edelleen.

Iso haaste on pärjätä tällä kaudella La Ligan lisäksi eurokentillä. Kolmas floppaus putkeen Mestarien liigassa olisi anteeksiantamatonta. Nyt Barca tosin pääsee arvointoihin ykköskorista, joten ainakaan Bayern München ei voi tulla samaan lohkoon.

Barcelona on yhä kaukana huippuvuosien versiostaan, mutta nyt seurassa on taas löydetty oikeaa suuntaa. Kun samaan aikaan pahimmat kilpailijat eivät ole erityisesti vahvistuneet, Barca lähtee Laliiga.comin papereissa ykkössuosikkina kauteen.

Barcelonan otteluohjelma

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila

MUUT ENNAKKOJUTUT