Eurooppa-liiga on europelien kakkoskilpailu. Kaudella 2022-23 La Ligasta alusta asti olivat mukana Real Betis ja Real Sociedad. Sevilla ja Barcelona tulivat mukaan pudottuaan Mestarien liigasta. Barcelona putosi Eurooppa-liigan pudotuspelien karsintakierroksella, Betis ja Real Sociedad neljännesvälierissä. La Liga -joukkueista vain Sevilla nähdään puolivälierissä, joissa se kohtaa Manchester Unitedin. Loppuottelu pelataan Budapestissä 31. toukokuuta.

Tältä sivulta löydät otteluohjelman, tulokset, uutiset, tv-tiedot ja palkintorahat – La Ligan ja espanjalaisjoukkueiden näkökulmasta luonnollisesti.

Näytä koko sisällysluettelo

Eurooppa-liigan uutiset

 

Tulevat ottelut

Näytä tulevat ottelut

Viimeisimmät tulokset

Näytä viimeisimmät tulokset

Katso kaikki tulokset tästä.

Pudotuspelit

Espanjalaisjoukkueista Barcelona ja Sevilla aloittivat pudotuspeliurakkansa jo karsintakierrokselta, sillä ne tulivat mukaan kilpailuun Mestarien liigan puolelta. Real Betis ja Real Sociedad puolestaan ansaitsivat Eurooppa-liigan lohkovoitoillaan paikkansa suoraan neljännesvälierissä.

Barcelona arvottiin välittömästi Manchester Unitedia vastaan. Ensimmäinen osaottelu Camp Noulla päättyi tasan 2-2, ja toista osaa Old Traffordilla Barca johti 1-0. United nousi kuitenkin rinnalle ja ohi ja eteni neljännesvälieriin yhteismaalein 4-3. Barcelonan europelit päättyivät tämän kauden osalta.

Sevilla kohtasi PSV Eindhovenin ja murjoi hollantilaiset ensimmäisessä osaottelussa maanrakoon luvuin 3-0. Toisessa osassa oli jo käydä huonosti, mutta koska PSV voitti vain 2-0, Sevilla eteni jatkoon yhteismaalein 3-2.

Neljännesvälierissä Sevilla kohtasi turkkilaisen Fenerbahcen. Ensimmäisestä osaottelusta Sevilla otti kotonaan 2-0-voiton, mikä lopulta riitti jatkoon. Fenerbahce voitti toisen osan 1-0, mutta Sevilla puolivälieriin yhteismaalein 2-1.

Real Betisille kyyti oli kylmää, kun se kohtasi Manchester Unitedin. Ottelupari ratkesi jo avausosassa, jonka United voitti kotonaan 4-1. Yhteismaalit kirjattiin lopulta englantilaisten hyväksi 5-1. La Ligan edustajista myös Real Sociedad lähti laulukuoroon, kun se arvottiin AS Roman vastustajaksi. José Mourinhon suojatit voittivat avausosan 2-0 ja vaikka La Real painosti toisessa osassa hurjasti, se ei saanut maalia aikaiseksi, vaan yhteismaalit kirjattiin 2-0.

Pudotuspelien karsintakierros

 • 7.11.2022: Arvonta

Espanja Barcelona 3-4 Manchester United Englanti
Italia Juventus 4-1 Nantes Ranska
Portugali Sporting CP 5-1 Midtjylland Tanska
Ukraina Shakhtar Donetsk 4-3 rp. Rennes Ranska
Alankomaat Ajax 1-3 Union Berlin Saksa
Saksa Bayer Leverkusen 6-5 rp. AS Monaco Ranska
Espanja Sevilla 3-2 PSV Eindhoven Alankomaat
Itävalta RB Salzburg 1-2 AS Roma Italia

 • 16.2.2023: Ensimmäiset osaottelut
 • 23.2.2023: Toiset osaottelut

Neljännesvälierät

 • 24.2.2023: Arvonta

Saksa Union Berlin 3-6 Union Saint-Gilloise Belgia
Espanja Sevilla 2-1 Fenerbahce Turkki
Italia Juventus 3-0 Freiburg Saksa
Saksa Bayer Leverkusen 4-0 Ferencváros Unkari
Portugali Sporting CP 3-2 rp. Arsenal Englanti
Englanti Manchester United 5-1 Real Betis Espanja
Italia AS Roma 2-0 Real Sociedad Espanja
Ukraina Shakhtar Donetsk 2-8 Feyenoord Alankomaat

 • 9.3.2023: Ensimmäiset osaottelut
 • 16.3.2023: Toiset osaottelut

Puolivälierät

 • 17.3.2023: Arvonta

Englanti Manchester United – Sevilla Espanja
Italia Juventus – Sporting CP Portugali
Saksa Bayer Leverkusen – Union Saint-Gilloise Belgia
Alankomaat Feyenoord – AS Roma Italia

 • 13.4.2023: Ensimmäiset osaottelut
 • 20.4.2023: Toiset osaottelut

Välierät

 • 17.3.2023: Arvonta

Italia Juventus / Portugali Sporting CP – Englanti Man United / Espanja Sevilla
Alankomaat Feyenoord / Italia AS Roma – Saksa Bayer Leverkusen / Belgia Union Saint-Gilloise

 • 11.5.2023: Ensimmäiset osaottelut
 • 18.5.2023: Toiset osaottelut

Finaali

 • 17.3.2023: Arvonta ”kotijoukkueesta”
 • 31.5.2023: Budapest

Televisiointi

Eurooppa-liigan tv-oikeudet Suomessa omistaa Nordic Entertainment Group Finland, jonka alaisuuteen kuuluvat V Sportin maksukanavat sekä maksullinen Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelu.

Studioisäntänä toimii Panu Markkanen, ja asiantuntijoina nähdään muun muassa Mika Kottila, Markus Halsti ja Jussi Jääskeläinen.

Elisa Viihde Viaplay Total -paketti maksaa 44,99 euroa kuukaudessa. Total-paketti kattaa kaikki urheilusisällöt. Sopimus ei ole sitova, joten sen voi katkaista milloin haluaa.

TV:n puolella Eurooppa-liigan ottelut kuuluvat V Sport Premium -kanavapakettiin, jonka hinta on palveluntarjoajasta riippuen 39,95-44,99 euroa kuukaudessa.

 • V Sport Premium -kanavapaketti 39,95€-44,99€/kk

Lohkovaihe

La Ligasta Eurooppa-liigan kauden 2022-23 lohkovaiheeseen osallistuivat Real Betis ja Real Sociedad. Betis arvottiin suomalaisittain erittäin mielenkiintoiseen C-lohkoon yhdessä AS Roman, HJK:n ja Ludogoretsin kanssa. Betis ei antanut muiden yllättää, vaan eteni 16 pisteen potilla lohkovoittajana suoraan neljännesvälieriin.

Real Sociedad pelasi puolestaan E-lohkossa yhdessä Manchester Unitedin, Sheriff Tiraspolin ja Omonian kanssa. La Real ja Man United keräsivät saman määrän pisteitä ja voittivat toisensa kertaalleen 1-0. Real Sociedad voitti lopulta lohkon paremman maalieronsa ansiosta ja eteni suoraan neljännesvälieriin.

Näytä lohkot

Maalipörssi

Kaikki tulokset

Näytä kaikki tulokset

Miten pelataan?

Kaudella 2022-23 Eurooppa-liigan lohkovaiheessa pelaa 32 joukkuetta. 22 joukkuetta pääsi suoraan kilpailuun sarjamenestyksen perusteella, ja loput kymmenen joukkuetta etenivät lohkovaiheeseen karsintojen kautta.

La Ligasta mukaan pääsevät Copa del Reyn voittaja ja La Ligassa viidenneksi sijoittunut. Real Betis voitti Copan, mutta kun se sijoittui myös La Ligassa viidenneksi, toinen Espanjan kiintiöpaikka meni La Ligassa kuudenneksi sijoittuneelle Real Sociedadille.

Alkulohkoissa pelataan kaksinkertainen sarja, eli kaikki joukkueet kohtaavat toisensa sekä koti- että vieraskentällä. Kunkin lohkon voittaja etenee suoraan Eurooppa-liigan neljännesvälieriin. Lohkokakkoset aloittavat urakkansa pudotuspelien karsintakierrokselta Mestarien liigan lohkokolmosia vastaan. Eurooppa-liigan lohkokolmoset etenevät Konferenssiliigan pudotuspeleihin ja lohkonelosten europelit päättyvät.

Neljännesvälierissä pudotuspelien karsintakierroksen voittajat arvotaan Eurooppa-liigan lohkovoittajia vastaan. Saman maan joukkueet eivät voi kohdata toisiaan karsintakierroksella eivätkä neljännesvälierissä. Puolivälieristä eteenpäin ei ole rajoitteita. Kaikki pudotuspelikierrokset finaalia lukuun ottamatta pelataan kaksiosaisina. Yhteismaalit ratkaisevat jatkoonmenijän, eikä vierasmaalisääntö ole voimassa.

Lohkovaihe pelataan syys-joulukuussa ja pudotuspelit helmi-toukokuussa.

Mitä voittaja saa?

Pokaalin lisäksi Eurooppa-liigan voittaja pääsee seuraavaksi kaudeksi Mestarien liigaan. Voittaja kuittaa myös tuhdin rahapalkinnon.

Palkintorahat

KierrosPalkinto
Lohkovaiheeseen pääsy3,63 M€
Voitto lohkovaiheessa0,63 M€
Tasapeli lohkovaiheessa0,21 M€
Lohkovoitto1,1 M€
Lohkokakkonen0,55 M€
Puotuspelien karsintakierrokselle pääsy0,5 M€
Neljännesvälieriin pääsy1,2 M€
Puolivälieriin pääsy1,8 M€
Välieriin pääsy2,8 M€
Finaaliin pääsy4,6 M€
Finaalin voitto8,6 M€

Espanjalaisseurat finaalissa

Espanjalaisseurat ovat juhlineet Eurooppa-liigan tai sitä edeltäneen UEFA Cupin voittoa yhteensä 13 kertaa. Viisi kertaa espanjalaisseurat ovat poistuneet finaalista häviäjinä.

Mestaruuteen on kyennyt viisi eri espanjalaisseuraa: Sevilla, Atlético Madrid, Real Madrid, Valencia ja Villarreal. Hurjin sarja on Sevillalla, joka on voittanut mestaruuden peräti kuudesti eikä se ole hävinnyt loppuottelua kertaakaan.

SeuraMestaruudetHopeasijatMestaruusvuodetHopeavuodet
Sevilla602006, 2007, 2014, 2015, 2016, 2020
Atlético Madrid302010, 2012, 2018
Real Madrid201985, 1986
Valencia102004
Villarreal102021
Athletic Bilbao021977, 2012
Espanyol021988, 2007
Deportivo Alavés012001

FAQ – usein kysytyt kysymykset

Eurooppa-liiga – FAQ
Mistä näkyy Eurooppa-liiga?
Näkyykö Eurooppa-liiga ilmaiseksi?
Eurooppa-liigan otteluohjelma
Eurooppa-liiga lohkot