Näkökulma: Tässä on suurin syyllinen Real Madridin surkeaan alkukauteen – pellet lähtee, sirkus jää

© Kuva: Getty Images

Real Madrid on tällä hetkellä kriisissä. 1-5-tappio El Clásicossa vaikuttaa olleen viimeinen niitti sille, että päävalmentaja Julen Lopetegui saa lähteä tehtävästään. Todellinen syyllinen on kuitenkin seurapresidentti Florentino Pérez.

Nähtäväksi jää, kuka on Pérezin seuraava uhri.

Real Madrid on aloittanut kautensa koko seurahistoriansa neljänneksi huonoiten. Nyt vaikuttaa vahvasti siltä, että Lopetegui saa väistyä seuraavan kokelaan tieltä. Nähtäväksi jää, kuka on Pérezin seuraava uhri.

Kolme peräkkäistä Mestarien liigan mestaruutta tuonut päävalmentaja Zinédine Zidane osasi mitä luultavimmin nähdä, mitä edessä odotti. Zidane ei uskonut saavansa puristettua Realista enää yhtään enempää, mitä siitä oli vajaassa kolmessa kaudessa puristettu. Luultavasti Zidane tiesi myös tähtipelaaja Cristiano Ronaldon jatkoaikeista ennen päätöstään jäädä sivuun.

Ronaldo kertoi France Football -lehden haastattelussa, ettei enää viime kauden jälkeen tuntenut oloaan arvostetuksi Pérezin silmissä, lue artikkeli. Ronaldo teki tästä johtopäätökset ja lähti Torinoon. Ronaldon mukaan Juventus osoitti todella haluavansa hänet. Samanlaista arvostusta Ronaldo ei enää tuntenut saavan Péreziltä. Pérez käytännössä savusti joukkueensa valovoimaisimman tähden ulos.

Lopetegui ilmoitettiin Real Madridin uudeksi päävalmentajaksi vain hetki ennen MM-kisojen avauspeliä. Samaan aikaan Lopetegui oli siis Espanjana päävalmentaja, ja hänen oli määrä johdattaa yksi turnauksen ennakkosuosikeista avausotteluun Portugalia vastaan.

Espanjan jalkapalloliitto ei katsonut hyvällä Pérezin päätöstä nimittää Lopetegui juuri kisojen alla. Lopetegui saikin potkut ja Espanjan maajoukkue oli kriisissä ennen avausottelua. Fernando Hierro veti kisat, jotka päättyivät pettymykseen ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Isäntämaa Venäjä pudotti kriisissä rypeneen Espanjan ulos turnauksesta.

Siirtomarkkinoilta rihkamaa

Mitä sitten Pérez antoi uudelle luotsilleen kesän siirtomarkkinoilta? Ronaldon lähtö oli valtava reikä Realin hyökkäykseen. Pérez lupaili mediassa kovaan ääneen korvaajaa, uutta galáctica, mutta lopulta Lopetegui sai vain rihkamaa. Kukaan ei voi väittää, että Lyonissa yhden hyvän kauden pelannut Mariano olisi korvaaja moninkertaiselle Ballon d’Or -voittajalle.

Kukapa olisi osannut arvata, että Ronaldon tekemät maalit olisivat vaikea korvata.

Siirtomarkkinoilta ei siis apuja liiemmin tullut. Real Madridin yksi suurimmista ongelmista alkukaudella on ollut maalinteko. Kukapa olisi osannut arvata, että Ronaldon tekemät maalit olisivat vaikea korvata. Viime La Liga -kaudella Ronaldo teki 26 osumaa, joiden lisäksi maaliin johtaneita syöttöjä hän antoi viisi.

Uusi valmentaja toi mukanaan ymmärrettävästi myös uuden pelitavan, joka erosi huomattavasti Zidanen pelisapluunasta. Lopetegui joutui kuitenkin rakentamaan uuden pelitavan vanhoilla pelimerkeillä. Nyt vaikuttaa myös vahvasti siltä, ettei Pérez ollut alkuunkaan valmis antamaan aikaa Lopeteguille uuden systeemin sisäänajamisessa.

Lopetegui saattaa olla jo tiistaina vailla työpaikkaa, mutta syyttävä sormi osoittaa johtoportaaseen ja nimenomaan Florentino Péreziin. Tästä huolimatta Pérez istuu ainakin vielä tukevasti pallillaan ja sisään tuodaan kohta uutta kokelasta, jonka on onnistuttava heti.

Pellet lähtee, mutta sirkus jää.

LUE MYÖS: Julen Lopeteguin sukulainen pöyristyi Real Madridin tiedotteesta – ”Hävetti olla Madridista”

LUE MYÖS: Julen Lopetegui lähetti terveisensä potku-uutisen jälkeen – ”Kiitos mahdollisuudesta”

LUE MYÖS: Vahvistus: Real Madrid antoi Julen Lopeteguille potkut – väliaikainen korvaaja selvillä

LUE MYÖS: Näin Real Madrid perusteli Julen Lopeteguin potkuja virallisesti: ”Ennennäkemätöntä seuran historiassa”

LUE MYÖS: Julen Lopeteguin aika Real Madridissa oli ennätyksellisen lyhyt – vain yksi valmentaja edellä

LUE MYÖS: Näkökulma: Tässä on suurin syyllinen Real Madridin surkeaan alkukauteen – pellet lähtee, sirkus jää

LYE MYÖS: Clásico toi Real Madridille kaksi uutta loukkaantumista – avainpelaajalle toinen lihasvamma kuukauden sisään

LUE MYÖS: Lähde: Neuvottelut Antonio Conten kanssa katkenneet – Real Madridin löydettävä uusi valmentaja kahdessa viikossa

LUE MYÖS: Cristiano Ronaldolta kovia syytöksiä Real Madrid -pomo Florentino Péreziä kohtaan – avasi lähtönsä syitä

LUE MYÖS: Viimeksi vuonna 1947 – uskomaton tilasto kertoo paljon Real Madridin surkeudesta

LUE MYÖS: Näkökulma: Jos Real Madrid palkkaa Antonio Conten, Eden Hazard voidaan unohtaa

LUE MYÖS: Poikkeuksellinen mahalasku! Real Madridilla seurahistorian neljänneksi heikoin alkukausi

LUE MYÖS: Näkökulma: Paine sai Real Madrid -valmentajan murtumaan – hylkäsi oman pelitapansa

LUE MYÖS: El Clásicon TOP 3 – Barcelonan juhlaa

LUE MYÖS: El Clásicon FLOP 3 – Huipputopparit tuuliajolla

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen