Näkökulma: Jos Real Madrid palkkaa Antonio Conten, Eden Hazard voidaan unohtaa

© Kuva: Getty Images

Antonio Conte on mitä ilmeisimmin Real Madridin uusi päävalmentaja. Asiaa ei ole vielä vahvistettu, mutta siltä se nyt kovasti näyttää.

Antonio Conten palkkaus on tiettävästi Real-puheenjohtaja Florentino Pérezin päähänpisto. Toinen seuran sisällä mietitty vaihtoehto oli Roberto Martínez, mutta Pérez haluaa lehtitietojen mukaan valmentajan, joka osaa pitää kuria. Siis Conten.

Conte voi hyvinkin olla henkilö, joka saa Realin pukuhuoneen tanssimaan oman pillinsä mukaan. Yhtä hyvin voi olla, että Conte onnistuu kääntämään pukuhuoneen itseään vastaan, kuten kävi edellisen rautakouran, José Mourinhon, aikakaudella.

Sergio Ramos ehti jo El Clásicon tunneryöpyssä kommentoida mahdollista Conten palkkausta sanomalla, että ”pelaajien kunnioitus on ansaittava”. Melko selvä viesti Conten suuntaan.

Mikä on Conten pelillinen anti?

Conte on ehdottomasti menestynyt valmentaja. Hän voitti Juventuksen peräsimessä Italian mestaruuden kolme kertaa putkeen 2011-14. Kolme vuotta myöhemmin Conte kruunattiin Valioliigan mestariksi. Viime keväänä palkintokaappiin lisättiin FA Cupin pytty.

Mutta onko Conte pokaaleista huolimatta sellainen valmentaja, jota Real Madrid yhtään pidemmällä aikavälillä tarvitsisi? Uskaltaisin väittää, että ei.

Julen Lopetegui – surkeasta alkukaudesta huolimatta – oli periaatteessa Real Madridilta järkevä veto. Nuorentuneelle joukkueelle modernin koulukunnan valmentaja, joka veisi Realin pelaamista yksityiskohtaisempaan ja modernimpaan suuntaan. Lopeteguin kannalta valitettavasti työmaa vain oli Zinédine Zidanen hulabaloofutiksen jälkeen liian suuri.

Nyt on ilmassa sellainen uhka, että Conte palauttaa Real Madridin sille taantumuksen tielle, jota Zidane pelillisesti edusti.

Kallista

Mahdollinen pelillinen taantumus on keskipitkän ja pitkän aikavälin ongelma Real Madridille. Lähiaikojen ongelmia on kaksi: Conte maksaa ja kovan luokan tähtihankinta voidaan unohtaa.

Contella on Chelsean kanssa sopimus, jonka mukaisesti Conten on maksettava Chelsealle korvaus, mikäli hän ottaa karenssiajan aikana vastaan uuden pestin jonkin toisen joukkueen päävalmentajana. Käytännössä uusi seura maksaisi tuon korvauksen joko suoraan tai korotettuna palkkana. Korvaussumman suuruus on lehtitietojen mukaan noin kymmenen miljoonaa euroa. Se on paljon rahaa se.

Kun otetaan vielä huomioon Lopeteguin eroraha (lehtitietojen mukaan noin 16-18 miljoonaa euroa) ja Conten ehkä parivuotisen sopimuksen palkka (heitetään lonkalta noin 5-10 miljoonaa kaudessa), koko valmentajanvaihdos maksaa Realille parin vuoden aikana sellaiset 40 miljoonaa euroa.

Hazard voidaan unohtaa

Eikä siinä vielä kaikki. Jos Conte palkataan, Real saa näillä näkymin unohtaa Hazardin. Belgialaishyökkääjästä on povattu seuraavaa suuren mittakaavan hankintaa Realille. Los Blancosin on uumoiltu lähtevän apajille ensi kesänä.

Hazard on pitänyt oven Realiin auki niin, ettei hän ole allekirjoittanut jatkosopimusta Chelsean kanssa. Hiljattain mies kuitenkin sanoi, ettei uran jatkuminen Chelseassa olisi mikään ongelma.

Hazardille Conten siirtyminen Realiin olisi merkittävä takaisku. Kaksikon välit tiettävästi kiristyivät viime kaudella melko lailla. Conte muun muassa halusi peluuttaa Hazardia valeysinä, vaikka Hazard mieluummin pelaisi laidassa. Pelipaikkojen määrittäminen on toki valmentajan oikeus ja tehtävä, mutta se sai Hazardin sanomaan viime keväänä Manchester City -kamppailun jälkeen näin:

– Olisin voinut pelata kolme tuntia enkä silti olisi päässyt koskemaan palloon. Suurin osa syötöistä lentää pääni yli. Tässä ei nyt ihan käytetä vahvuuksiani hyväksi.

Hazard ei ollut ainoa, jolla meni sukset ristiin Conten kanssa. Diego Costa hermostui niin pahasti, että lähti Atlético Madridiin. Willian sanoi melko hiljattain, että hän olisi vaihtanut seuraa, jos Conte olisi jäänyt.

Mielenkiintoiseksi menee. Jos ja kun Conte palkataan Realiin, kuri lienee taattu. Mutta onko Conten palkkaaminen järkevää, kun otetaan kaikki negatiiviset vaikutukset huomioon?

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS: Poikkeuksellinen mahalasku! Real Madridilla seurahistorian neljänneksi heikoin alkukausi

LUE MYÖS: Real Madrid pitää hallituksen kokouksen tänä iltana – Antonio Conte puikoissa viikonloppuna?

LUE MYÖS: Julen Lopetegui veti vielä yhdet harjoitukset – ”Poissaoleva, vakava, kädet taskuissa”

LUE MYÖS: Real Madridin painajainen pahenee – neljästä avauksen puolustajasta nyt kolme sairastuvalla

LUE MYÖS: MD: Florentino Pérez kertoi Antonio Conten kanssa tehdystä sopimuksesta Barca-pomolle jo ennen El Clásicoa

LUE MYÖS: Video: Barcelona-kannattajat loukkasivat Sergio Ramosia – Gerard Piquén ele jäi monilta huomaamatta

LUE MYÖS: Real Madridin ex-pelaaja yhä Julen Lopeteguin puolella – ”Hänelle ei tulisi antaa potkuja”

LUE MYÖS: La Ligan kuntopuntari uskomatonta luettavaa – Real Madrid viimeisenä

LUE MYÖS: Sergio Busquets myönsi minkä virheen Barcelona tekee kun Lionel Messi on mukana – nyt sitä ei voitu tehdä

LUE MYÖS: Näkökulma: Paine sai Real Madrid -valmentajan murtumaan – hylkäsi oman pelitapansa

LUE MYÖS: Sergio Ramos ripitti Casemiroa – ”Nyt ei pidä syytellä ketään”

LUE MYÖS: Gerard Piqué toivoo Julen Lopeteguin jäävän – lähetti myös viestin Luis Enriquelle

LUE MYÖS: Julen Lopeteguin tuoreet kommentit hävityn El Clásicon jälkeen

LUE MYÖS: Lähteet – Real Madrid esittelee uuden päävalmentajan tänään

LUE MYÖS: El Clásicon TOP 3 – Barcelonan juhlaa

LUE MYÖS: El Clásicon FLOP 3 – Huipputopparit tuuliajolla

LUE MYÖS: Barcelona murskasi Real Madridin El Clásicossa!


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.