TOP 3: Tässä El Clásicon kolme suurinta onnistujaa

© Kuva: Getty Images

La Liga -kauden ensimmäinen El Clásico päättyi Barcelonan musertavaan 5-1 -voittoon Camp Noulla (lue raportti ottelusta). Ilman Lionel Messiä pelannut Barcelona nousi voittonsa myötä La Ligan sarjakärkeen, ja Real Madridin leirissä odotellaan nyt jo pidempään huhuttuja valmentaja Julen Lopeteguin potkuja.

Barcelona oli suuren osan ottelusta niskan päällä, vaikka toisen puoliajan alussa Realillakin oli oma etsikkoaikansa. Ottelun kolme suurinta onnistujaa löytyivät kuitenkin kaikki Barcelonan leiristä.

1) Luis Suárez

”El Pistolerosta” tuli tänään yhdestoista Barcelonan pelaaja, joka on onnistunut tekemään hattutempun El Clásicossa. Samalla Suárez on vasta toinen barcalainen, joka pystyy tekemään 11 ensimmäisessä Clásicossaan peräti yhdeksän maalia. Muun muassa Messi jäi yhden taakse.

Suárez on aina viihtynyt Real Madrid -otteluissa, ja niin hän teki tänäänkin. Ensimmäisensä hyökkääjä viimeisteli itse hankkimastaan rankkarista, mutta toinen oli koko illan komein taidonnäyte. Sergi Roberton lyhyt ja matala syöttö ei aiheuttanut mitään vaikeuksia Suárezille, joka puski pallon upealla tavalla Real-maalin takaylänurkkaan.

Kolmas osuma oli sitten jo kirsikka kakun päälle, ja Suárez vain nautiskeli chipatessaan pallon vastaan tulleen Thibaut Courtois’n yli. Hattutempun kanssa on mukavaa mennä takaisin äskettäin viisihenkiseksi kasvaneen perheen luo.

Suárez uurasti koko illan ajan ahkerasti, eivätkä lisämaalitkaan olleet kaukana. Mies vastasi muun muassa Barcelonan ainoasta tolppaosumasta.

2) Sergi Roberto

26-vuotias La Masia -kasvatti sai Ernesto Valverdeltä varsin hyökkäävän roolin, ja nousikin ottelun avainpelaajien joukkoon. Erityisesti Suárezin kanssa Sergi Roberton yhteispeli sujui kuin rasvattu.

Sergi Robertolle merkattiin maalisyöttö Suárezin kahteen viimeiseen osumaan, ja hän oli rakentamassa useita muitakin maalintekopaikkoja. Vahvasti molempiin suuntiin pelannut espanjalainen oli ehdottomasti pelin näkyvimpiä hahmoja.

BARCELONA, SPAIN – OCTOBER 28: Sergi Roberto of Barcelona evades Marcelo and Karim Benzema of Real Madrid during the La Liga match between FC Barcelona and Real Madrid CF at Camp Nou on October 28, 2018 in Barcelona, Spain. (Photo by Alex Caparros/Getty Images)

3) Jordi Alba

Jordi Alba on ehkä pelaaja, jonka kanssa Lionel Messin kemiat toimivat kenties kaikkein parhaiten. Alba muistutti kuitenkin tänään, että on pelimies, vaikka Messi istuisikin katsomossa. Vasen laitapuolustaja alusti vahvalla nousullaan ottelun avausmaalin, ja piti muutenkin avausjaksolla Nachoa lähes pilkkanaan. Vahva peli Espanjan maajoukkueesta pudonneelta Albalta.