Barcelonalla on ollut viime aikoina vaikeaa La Ligassa. Kahdeksasta pelistään se on voittanut vain kolme, ja sijoitus on sarjassa vasta kahdestoista. Tilannetta ei helpota lainkaan alati paheneva loukkaantumistilanne.

Mestarien liigassa Barcelona on sen sijaan hyvissä asetelmissa, sillä se johtaa lohkoaan puhtaalla pelillä kolmen ottelukierroksen jälkeen. Tiistaina Barcelona kohtaa vieraissa Kiovan Dynamon, ja pistekin varmistaisi jo lopullisesti Barcelonan jatkopaikan. Näin ollen sillä olisi varaa kierrättää kokoonpanoaan kahdessa viimeisessä alkulohkon ottelussa.

Kierrätystä nähdään tosin jonkin verran jo nyt, sillä Barcelonan kokoonpanosta ovat sivussa kaksi Ronald Koemanin joukkueessa eniten peliaikaa saanutta pelaajaa, Lionel Messi ja Frenkie de Jong. Kummankaan kohdalla kyse ei ole loukkaantumisesta, vaan Koeman lepuuttaa kaksikkoa sunnuntain Osasuna-peliä ja tulevia otteluruuhkia silmällä pitäen.

Loukkaantumisten takia Barcelonalta on sivussa peräti kolme keskuspuolustajaa: Samuel Umtiti, Ronald Araújo ja lauantaina loukkaantunut Gerard Piqué. Lisäksi poissa ovat niin ikään vammojaan potevat Ansu Fati, Sergio Busquets ja Sergi Roberto.

De Jong, Messi, Piqué ja Sergi Roberto ovat Barcelonan neljä eniten pelannutta pelaajaa tällä kaudella.

Lukuisten poissaolijoiden johdosta mukaan matkalle pääsevät muun muassa Carles Aleña (tällä kaudella 7 peliminuuttia), Martin Braithwaite (44 minuuttia), Riqui Puig (3 minuuttia) ja Júnior Firpo (29 minuuttia).

Matheus Fernandes, Óscar Mingueza ja Konrad de la Fuente kärkkyvät kauden ensiminuuttejaan ja jopa Barcelonan edustusjoukkuedebyyttiään. Minguezan mahdollisuudet jopa avauskokoonpanopaikkaan ovat hyvät, sillä hän on Clement Lenglet’n ohella ainoa matkassa mukana oleva keskuspuolustaja.

barcacentre

@barcacentre

barcacentre

@barcacentre
Live thread: Ronald Koeman's press conference ahead of tomorrow's Champions League game with Dynamo Kyiv.
Koeman: "We have decided that Messi and De Jong will not travel because the situation in the Champions League is quite comfortable with the points we have, and these two players need to rest, they play a lot of games."

Ottelu Kiovan Dynamo-Barcelona alkaa tiistaina kello 22 ja sitä voi seurata C Moren kanavilta.

LUE MYÖS: