Kun Real Madrid valloitti Saudi-Arabian Jeddassa Espanjan Supercupin mestaruuden, sai Zinédine Zidane jälleen nostella pokaalia toisellakin Realin valmentajarupeamallaan. Ranskalaisluotsin tilasto on uskomaton, sillä Zidane on voittanut kaikki yhdeksän finaaliaan Realin luotsina. Eikä Zidane siis ole hävinnyt valmentajaurallaan loppuottelua vielä koskaan.

Squawka

@Squawka
🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

Zinedine Zidane has won every final he has managed in for Real Madrid.

Tilastopalvelu MisterChipin mukaan Zidanen saldo on huippujalkapalloilussa vertaansa vailla ja ainoa laatuaan. Muun muassa Pep Guardiola pääsi lähelle, mutta hän voitti kuitenkin ”vain” kahdeksan yhdeksästä ensimmäisestä finaalistaan.

Kun myös liigamestaruus lasketaan lukuun, on Zidane voittanut nyt kymmenen pokaalia Realin luotsina – noin kolmessa vuodessa ja kahdessa kuukaudessa. Tuolla pokaalisaldolla hän nousee todella korkealla jo tilastossa, jossa vertaillaan valmentajia, jotka ovat voittaneet pokaalinsa Espanjassa yhdessä ja samassa seurassa.

Zidane karisti jo kintereiltään Luis Enriquen, ja on enää yhden pokaalin päässä Johan Cruijffin Barcelonassa voittamista mestaruuksista. Pep Guardiolaan on matkaa neljä pokaalia, samoin kuin Real Madridin takavuosien valmentajalegendaan Miguel Muñoziin.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
Entrenadores con más títulos oficiales para un mismo club en TODA la historia del fútbol español:

14 Miguel Muñoz con el Real Madrid.
14 Pep Guardiola con el Barcelona.
11 Johan Cruyff con el Barcelona.
10 ZIDANE CON EL REAL MADRID.
9 Luis Enrique con el Barcelona.