Tuttu kaava toistui jälleen kerran, myös Jeddassa tammikuussa 2020. Kyseessä oli jo viides yksiosainen cup-loppuottelu peräkkäin, jossa paikallisvastustajat Real ja Atlético Madrid menivät jatkoajalle tasatilanteessa. Tällä kertaa tarvittiin tosin myös rankkareita, ensimmäistä kertaa koko Espanjan Supercupin historiassa.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
Supercopa España 2020: PRÓRROGA

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
Últimas 4 finales a partido único entre Real Madrid y Atlético de Madrid:

Copa del Rey 2013: PRÓRROGA
Champions 2014: PRÓRROGA
Champions 2016: PRÓRROGA
UEFA Supercup 2018: PRÓRROGA

🤷‍♂️

Pelin ensimmäisen kunnon maalipaikan sai jo kuudennella minuutilla Real Madridin Casemiro, mutta mainio Atlético-vahti Jan Oblak pystyi torjuntaan. Hieman myöhemmin Sergio Ramos lahjoitti pallon rankkarialueella João Félixille, mutta tämä ampui maalin ohi.

Polemiikkia avausjaksolla aiheutti myös tilanne, jossa Ramos kaatoi rangaistusalueella Ángel Correan. Hidastus näytti, kuinka Ramos kopautti oikealla ”takajalallaan” Correaa koiville, mutta tuomari ei ikinä VAR-huoneesta viestiä saanut.

Toisen puoliajan alussa Luka Jovic sai parikin hyvää maalipaikkaa, mutta verkko ei heilunut vieläkään. 68. minuutilla omassa paikassaan epäonnistui puolestaan Fede Valverde.

80. peliminuutilla pani Real-vahti Thibaut Courtois parastaan, kun hän torjui Álvaro Moratan komean laukauksen. Vielä lisäajallakin kysyttiin molempien veräjänvartijoiden osaamista ennen kuin mentiin jatkoajalle. Jan Oblak torjui Rodrygon yrityksen, ja hieman myöhemmin Courtois Thomasin vapaapotkun.

Jatkoajan ensimmäisellä puolikkaalla ei nähty maaleja eikä liioin edes kummoisia maalipaikkoja. Toisella puoliskolla sen sijaan Oblak sai venyä jälleen parhaaseensa Rodrygon avopaikassa.

Jatkoajan lopun puheenaiheeksi nousi myös Fede Valverde. Uruguaylainen otti 111. minuutilla varoituksen, ja neljä minuuttia myöhemmin suoran punaisen. Paljon selkeämpää punakorttia ei edes ole, mutta Valverde uhrasi itsensä joukkueen puolesta. Álvaro Morata oli pääsemässä yksin läpi, ja Valverde kaatoi tämän sääntöjenvastaisesti tiedostaen, että oma peli on varmuudella ohi.

Rankkarikisaan mentiin siis maalittomassa tasatilanteessa, ja tästä oli pitkälti kiittäminen maailman eliittiin lukeutuvia maalivahteja Courtois’ta ja Oblakia. Courtois’lle tilastoitiin 120 peliminuutin aikana kuusi torjuntaa ja Oblakille peräti 11. Molemmat veräjänvartijat pelasivat hienon ottelun.

Rankkareilla Real Madrid osoitti voittajan luonnetta, ja sai kunnian juhlia kauden ensimmäistä pokaaliaan. Valkopaidoilta maalinteossa onnistuivat Dani Carvajal, Rodrygo, Luka Modric ja Sergio Ramos. Atléticon ainoa onnistuja oli kolmantena laukonut Kieran Trippier. Saúl ampui oman kutinsa tolppaan, ja Thibaut Courtois torjui Thomasin vedon.