Atlético Madrid kaatoi Barcelonan kotonaan lauantaina lukemin 2-0. Ottelun toisen maalin tehneen Luis Suárezin jokaista liikettä seurattiin kentällä ehkä normaaliakin tarkemmin.

LUE OTTELURAPORTTI TÄÄLTÄ

Suárez oli luvannut ottelun alla, ettei tuuleta mahdollista maaliaan entistä seuraansa vastaan. Tämän lupauksen hän piti – osittain.

44. minuutilla syntyneen maalinsa jälkeen uruguaylainen liitti kätensä yhteen ja katsoi taivaalle. Tämän jälkeen hän teki käsillään niin sanotun puhelineleen, ja oli soittavinaan jollekin.

Ottelua aitiosta toimitsijakieltonsa vuoksi seurannut Barcelona-valmentaja Ronald Koeman poimittiin kuviin useaan otteeseen puhelin kourassaan, tämän antaessa ohjeita penkillä istuneelle Henrik Larssonille. Kamera siirtyi myös Suárezin eleen jälkeen Koemaniin. Hän kiisti ”soittaneensa” valmentajalle, jolta sai lähtöpassit Blaugranasta – tiettävästi puhelimitse.

– Tein sen niille, jotka tietävät että minulla on edelleen sama numero, ja käytän edelleen samaa puhelinta, hyökkääjä selitti Marcan mukaan.

On hieman hankala uskoa, ettei ele olisi viitannut hollantilaisen kanssa tapahtuneeseen.

– Ei, se ei ollut ollenkaan Koemanille suunnattu, Suárez jatkoi.

– Olin vain vitsaillut lasteni kanssa, että tekisin niin.

Kunnioitus Barcelonaa kohtaan on yhä olemassa.

– Tiesin jo ennalta, että jos tekisin maalin, pyytäisin sitä anteeksi. Kunnioituksen vuoksi, sen uran vuoksi joka minulla oli Barcelonassa, siksi että olen Barcelonan fani. Osoittaakseni että ymmärrän sen vaikean ajan, jota joukkue nyt käy läpi. Kannattajien vuoksi, kunnioituksesta.