Madridin Wanda Metropolitano -stadion oli lauantai-iltana ensi kertaa lähes 600 päivään täynnä, koronarajoitusten helpotettua viimein. Atlético Madridin vieraaksi saapui Barcelona, mikä merkitsi luonnollisesti tuttujen kohtaamisia.

Ei Barcelona aivan jyrän alla ollut, mutta riittävän paljon parempi isäntäjoukkue sitä oli – loppuluvut 2-0.

Hyvin vauhdikkaiden alkuvaiheiden jälkeen Thomas Lemar pääsi iskemään maalin puolittaisesta läpiajosta. Maalia edelsi upea, nopeiden syöttöjen ketju, pallon käydessä viimeksi ennen maalintekijää João Félixillä ja Luis Suárezilla. Ranskalainen viimeisteli upeasti voimalla ylös; 1-0.

2 - Thomas Lemar 🇫🇷 has scored two goals in his last two @LaLigaEN games, against Espanyol and Barça, as many as he had in his previous 78 league games for @atletienglish. Crucial.

Barcelona väläytteli myös ajoittain, ja Philippe Coutinho oli esillä. Brasilialainen siirsi puolen tunnin vaiheilla pallon taidolla Memphis Depaylle, jonka jatko ei aivan tavoittanut Frenkie de Jongia takatolpalla.

Kun useimmat tuntuivat jo odottavan puoliaikaa, iskivät isännät vielä toistamiseen. Nopean vastahyökkkäyksen päätti Suárez. Uruguaylainen piti ainakin osittain lupauksensa olla tuulettamatta osumaa vanhaa seuraansa vastaan. Kokonaisuutta juoni sama trio kuin ensimmäistäkin maalia, syöttömerkintä tällä keraa Lemarille joka sai pallon Félixiltä.

Jonkinasteinen tilastokummajainen on, että tauolle mentiin lukemissa 2-0, eikä kummallekaan maalivahdille merkitty vielä yhtään torjuntaa.

Jäädytys onnistui melko vaivatta

Kummatkin joukkueet tekivät toisen jakson alkuun yhden vaihdon. Vierailta sivuun Nico, sisään Sergi Roberto. Kotijoukkueen luotsi Diego Simeone taas marssitti kentälle Kieran Trippierin, jolle tilaa teki Rodrigo De Paul.

Atléticolle vaikutti varsin mainiosti riittävän Barcelonan pitäminen poissa maalipaikoilta, missä se pitkään onnistuikin. Juuri kun tunti oli täyttymässä, nousi myös Jan Oblak Rojiblancos-maalilla esiin, liimattuaan Coutinhon läheltä tekemän yrityksen.

Ansu Fati oli jo edellisen tilanteen kohdalla riisunut verryttelyasunsa, ja odotti pääsyä kentän puolelle. Penkille siirtyi juuri Coutinho.

Varsinaisen peliajan viimeiselle parikymmenminuuttiselle Simeone otti kentälle vielä Angel Correan, sekä Antoine Griezmannin. Ulos asteli ottelussa loistavasti esiintynyt kaksikko Suárez ja Félix.

Griezmannin vaikea jakso näytti jatkuvan. Ranskalainen pääsi vasemmalta karkuun, mutta päätti juoksunsa todella huonoon siirtoon toiselle laidalle, hukaten tilanteen täysin.

Barcelonan synkkyyttä kuvaavat hyvin kaksi sen ottelun loppupuolella suhteellisen hyvistä paikosta saamaa vapaapotkua. Ensimmäisen ampui Fati reippaasti yli maalin, jälkimmäisen Depay nosti boksiin Gerard Piquélle, jonka jatko päätyi täysin hukkaan, yli päätyrajan.