Luis Suárez pelasi kuuden kauden aikana Barcelonassa 283 ottelua, tehden seuralle 195 maalia ja syöttäen 113. Tehomerkintöjä kertyi siis selvästi yli yksi per peli.

Täksi kaudeksi seura kuitenkin vaihtui Atlético Madridiin, koska Barcelonan oli pakko leikata palkkakulujaan eikä uusi valmentaja Ronald Koeman nähnyt Suárezille käyttöä joukkueessaan. Suárez hyvästeli entisen kotiseuransa, -stadioninsa ja vanhat pelikaverinsa kyynelsilmin, ja avautui nyt Uruguayn jalkapalloliiton TV-haastattelussa siitä, mitä siirtonsa aikoihin tunsi.

Suárez puhui tehtyään Uruguaylle maalin maan 2-1 -voitossa Chilestä Etelä-Amerikan MM-karsintojen avauksessa. Hän pahoitteli edelleen tapaa, millä Barcelonasta kerrottiin hänelle, ettei hänellä ole sijaa joukkueessa. Huhujen mukaan Koeman ilmoitti Suárezille asiasta alle minuutin kestäneessä puhelussa.

– Me olemme aikuisia. Vietin Barcelonassa kuusi vuotta ja minulle olisi voinut puhua toisellakin tavalla. He olisivat voineet kertoa, että seura ajatteli tuoda sisään uusia tuulia.

– Barcan tapa ei kuitenkaan ollut hyvä, ja se häiritsi myös Leoa (Messi). Hän tietää, millaista tuskaa koimme, ja kuinka huonoksi tunsimme olomme silloin.

Messi ja Suárez ovat hyviä ystäviä ja heidän perheensäkin viettivät paljon aikaa yhdessä. Suárezin lähdön käytyä selväksi myös Messi ilmoitti seurajohdolle haluavansa vaihtaa maisemaa. Lopulta Messi kuitenkin jäi täksikin kaudeksi Barcelonaan, mutta hänen avautumisensa Instagramissa jäi elämään.

– En yllättynyt Messin julkisesta tuesta minulle, sillä tunnen hänet niin hyvin. Tiesin jo, miten paljon se sattui häneen. Se tunne, kun sinut heitetään ulos tuolla tavalla, sattuu kaikkein eniten.

Suárez onnistui maalinteossa heti Atlético-debyytissään, mutta myönsi kokeneensa hyvin tunteikkaan viikon siirron varmistumisen ja ensimmäisen pelinsä välillä.

– Ne päivät: torstai, perjantai, lauantai ja sunnuntai aina debyyttini hetkeen asti, olivat erittäin hankalia, hyökkääjä myöntää.

[readmore from=Suarez-Luis]

– Itkin kokemani tilanteen takia. En ottanut hyvin seuran (Barcelonan) viestejä siitä, kuinka he etsivät minulle ratkaisua joukkuetta tuulettaakseen. Se tapa häiritsi eniten, sillä pelaajan pitää silti hyväksyä, kun ympyrä sulkeutuu.

Erityisen surulliseksi Suárezin teki hänen eristämisensä muusta Barcelonan joukkueesta.

– On joitain asioita, joita ei ole tiedetty. Kuten se, että menin harjoituksiin, ja minut pantiin treenaamaan yksin, koska en ollut osa 11 vastaan 11 -treenihöntsää, Suárez paljasti.

Lähde: Sport