Lionel Messin lähtö Barcelonasta vaikuttaa hyvinkin mahdolliselta. Tämän hetken tietojen tai arvioiden perusteella todennäköisin osoite olisi Manchester City.

Lehtitietojen mukaan Messi ja City-luotsi Pep Guardiola ovat jo keskustelleet puhelimitse. Lisäksi tuoreet tiedot kertovat, että City-delegaatio saapuu ensi viikolla Barcelonaan neuvottelemaan Messin lähipiirin kanssa.

ESPN on jo ehtinyt kertoa Cityn tarjouksesta, joka olisi viisivuotinen. Ensin Messi pelaisi kolme vuotta Man Cityssä ja sitten hän voisi siirtyä MLS:ään New York City FC:n riveihin.

Messi olisi Citylle valtava investointi, ja tällä hetkellä englantilaisseurassa tiettävästi laskeskellaan, miten operaatio onnistuisi FFP-sääntöjen puitteissa.

Mutta entä jos yhden sijaan tulisi kaksi?

ESPN:n toimittaja Jorge Nicola nimittäin tietää kertoa, että Messi on jo ehtinyt soittaa Neymarille. Nicolan mukaan Messi kehotti Neymaria lähtemään niin ikään Man Cityyn.

Messi (ja Neymarin) City-siirrossa on vielä muutama mutka matkassa. Ensimmäinen liittyy siihen, millä ehdoilla Messi voisi lähteä Barcelonasta. Edessä voi olla oikeustaistelu, sillä Messi katsoo voivansa lähteä ilmaiseksi, ja Barcelona taas vetoaa 700 miljoonan euron ulosostopykälään. Toinen mahdollinen ongelma liittyy juurikin FFP-sääntöihin. Moni seura haluaisi Messin, mutta millä seuralla on Messiin varaa?

LUE MYÖS