Lionel Messi on päättänyt lähteä Barcelonasta vielä tämän siirtoikkunan aikana.

Useat toimittajat ovat saaneet tiedolle vahvistuksen Barcelonan sisältä. Tällä hetkellä Kataloniassa käydään keskustelua siitä, mitä oikein on tapahtunut. Esittelemme alla viisi syytä Messin päätöksen taustalla.

1. Heikko suhde Bartomeun kanssa

Barcelonan nykyinen puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu ei ole oikein missään vaiheessa vakuuttanut Messiä. Messi on toki vuosi toisensa jälkeen jatkanut seurassa, mutta suhde Bartomeun johtamaan Barca-hallitukseen on viilentynyt jatkuvasti. Yksi rumimpia esimerkkejä oli viime talven Barca-gate, jossa Barcelona oli Bartomeun päätöksestä väitetysti maksanut maltaita sosiaalisen median yritykselle, jonka tehtävänä oli kaataa somessa lokaa muun muassa Messin päälle.

2. Ernesto Valverden kömpelöt potkut

Ernesto Valverde ei monen mielestä ollut oikea mies Barcelonan päävalmentajaksi, mutta tapa jolla Valverde viime tammikuussa sai potkut, sai jälleen Barcelonan – ja Bartomeun – näyttämään pahalta. Valverde tiettävästi seurasi potkusaagaa lehdistä samaan aikaan kun Bartomeun nimittämä delegaatio yritti taivutella Xavia uudeksi päävalmentajaksi. Tilannetta ei helpottanut se, että Messi ja moni muu pelaaja ilmeisesti piti kovasti Valverdestä. Tilalle tuli Quique Setién, jonka apuvalmentaja Éder Sarabia onnistui suututtamaan toiminnallaan pelaajat.

3. Surkea pelaajapolitiikka

Messi ei ilmeisesti ole ollut kovin vakuuttunut Barca-johdon tavasta rakentaa joukkuetta. Kun Neymar kolme vuotta sitten lähti, joukkuetta on pyritty uudistamaan. Useista pelaajista on kuitenkin maksettu karkeaa ylihintaa. Aina ei ole edes tiedetty, miksi joku pelaaja on hankittu, kun selkeää roolia tai pelipaikkaa ei ole ollut tarjolla. Hankintoja on ollut puuhaamassa erityisesti urheilutoimenjohtaja Éric Abidal, joka päätyi viime talvena sanaharkkaan Messin kanssa. Tuolloin Abidal pani Valverden potkut jossain määrin pelaajien syyksi. Abidal erosi – tai sai potkut – muutama päivä sitten.

4. Luis Suárezin kohtelu

Bayern Müncheniä vastaan kärsitty romahdus käynnisti Barcelonassa suuren puhdistuksen. Setién sai potkut, Abidal lähti ja useita pelaajia aiotaan heivata laidan yli. Heidän joukossaan on Barcelonan kaikkien aikojen kolmanneksi paras maalintekijä Luis Suárez. Suárez on monen mielestä ollut Barcelonalle jo hidaste, mutta jälleen närää on aiheuttanut tapa, jolla uruguaylaista on käsitelty.

Lehtitietojen mukaan Bartomeu ei itse kertonut uutista Suárezille, vaan hyökkääjä sai soiton uudelta päävalmentajalta, Ronald Koemanilta. Tiedot kertovat, että puhelu olisi kestänyt alle minuutin. Nyt ilmi tulleiden tietojen mukaan Messin perhe olisi ollut viettämässä aikaa Suárezin perheen kanssa silloin, kun Koeman soitti Suárezille.

[readmore from=Barcelona]

Suárez on pitänyt saamaansa kohtelua epäkunnioittavana, ja Messi taas on tunnetusti Suárezin hyvä ystävä. Messi ja Suárez tulevat hyvin toimeen myös pelillisesti. Lisäksi pelaajien perheet viettävät paljon aikaa keskenään.

Jo Suárezia ennen närää pukuhuoneessa aiheutti tiettävästi Arthurin kohtelu. Arthur olisi itse halunnut jäädä seuraan, mutta Barcelonan oli saatava käteistä kassaan, joten seura päätti Bartomeun johdolla myydä miehen Juventukseen.

5. Muutosta ei ole näkyvissä

Joidenkin tietojen mukaan Messi olisi tehnyt päätöksensä jo jonkin aikaa sitten. Viimeisenä tikkinä on kuitenkin pidetty sitä, että Bartomeu pysyy väkisin vallankahvassa kiinni. Moni on samaa mieltä siitä, että Barca tarvitsee nuorennusleikkauksen. Messin leirissä ei tiettävästi nähdä, että mitään järkevää uudelleenrakennusprojektia olisi mahdollista toteuttaa Bartomeun alaisuudessa. Lisäksi Messi on jo 33-vuotias, joten miehellä ei ole vuosikausia aikaa odottaa Barcan uutta kukoistusta.

Tähän asti Messi on vihjannut pelaavansa koko uransa Barcelonassa, mutta säännöllisin väliajoin tulleet takaiskut ovat katkaisseet kamelin selän.

Lähteet: Sport ja Mundo Deportivo

LUE MYÖS