Barcelona koki perjantaina elämänsä läksytyksen, kun se hävisi Mestarien liigan puolivälierissä Bayern München typerryttävän rumasti maalein 2-8. Kyseessä oli ensimmäinen kerta 74 vuoteen, kun Barcelonaa vastaan tehtiin missään kilpailullisessa ottelussa kahdeksaa maalia.

Jälkipelejä ottelusta tullaan pelaamaan vielä pitkään. Näyttää jo lähes selvältä, että päävalmentaja Quique Setién tulee saamaan potkut. Erittäin monet toivovat myös puheenjohtajavaalien aikaistamista, jotta Josep María Bartomeu poistuisi seurasta mahdollisimman pian.

Katastrofille on etsitty syitä kiivaasti muun muassa tässä näkökulmatekstissämme. Joka tapauksessa Barcelonan kokoonpanoon huudetaan kunnon remonttia, sillä ikääntyvä ydinryhmä on kokenut Mestarien liigan pudotuspeleissä karuja romahduksia vuodesta toiseen.

Tilastopalvelu OptaJose twiittasi jo ennen peliä, että Barcelonan aloituskokoonpanon keski-ikä oli seuran korkein koko sen Mestarien liiga -historian aikana. Joukkueen avauksen keski-ikä oli 29 vuotta ja 329 päivää, eli kentälle rynni keski-iän puolesta lähes kolmekymppinen miehistö.

OptaJose

@OptaJose
29 - Con 29 años y 329 días es el once del @FCBarcelona_es con la media de edad más veterana en un partido en toda la historia de la @LigadeCampeones. Experiencia

#UCL
#FCBarcelona

30 vuotta täyttäneitä avauskokoonpanossa olivat Gerard Piqué (33), Jordi Alba (31), Sergio Busquets (32), Arturo Vidal (33), Lionel Messi (33) ja Luis Suárez (33). Sergi Robertolla ja Marc-André ter Stegenillä on ikää 28 vuotta, ja Clement Lenglet’llä 25. Avauskokoonpanon kuopus oli 23-vuotias Frenkie de Jong.

Monellakin konkarilla oli ottelussa suuria vaikeuksia pysyä nuorekkaan Bayernin vauhdissa. Ei olisikaan ihme, jos Barcelonassa käynnistyisi suurempikin nuorennusleikkaus, sillä perjantain ottelu paljasti huutavan tarpeen muutoksille.