Real Madrid voitti Barcelonan sunnuntaina el Clásicossa 3-2.

Clásicossa nähtiin paljon puhuttanut tilanne, kun Real Madridin maalivahti Andri Lunin siivosi pallon maaliviivan tuntumasta. La Ligassa ei ole maaliviivateknologiaa ja kameroiden kuvakulmien perusteella on mahdotonta sanoa, ylittikö pallo maaliviivan.

Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta otti maanantaina kantaa tilanteeseen. Laporta kertoi Barcelonan vaativan Espanjan jalkapalloliitolta ja tuomarikomitealta kaiken saatavilla olevan materiaalin tutkiakseen tilannetta.

– Ymmärrämme, miten vaikeaa tuomarin työ on, mutta juuri siksi meillä on VAR:n kaltaisia apuvälineitä, joiden pitäisi auttaa sitä, että saisimme tästä kilpailusta mahdollisimman reilun, eikä päinvastoin. Eilen kentällä nähtiin useita kyseenalaisia tilanteita, mutta yksi niistä nousi ratkaisevaan osaan ja sillä voi olla tekemistä lopputuloksen kanssa. Puhun Lamine Yamalin haamumaalista. Seurana haluamme saada varmuuden siitä, mitä tapahtui ja siksi ilmoitan, että vaadimme Espanjan jalkapalloliitolta ja tuomarikomitealta kaikki mahdolliset kuvat ja äänitteet siitä tilanteesta.

Laportan mukaan on hyvin mahdollista, että Barcelona pyytää ottelun pelaamista uudelleen, jos lopulta selviää, että pallo ylitti maaliviivan.

– Jos tämän jälkeen seura kokee, että tilanteessa on tapahtunut virhe, teemme kaiken mahdollisen muuttaaksemme tilannetta. Jos maalin laillisuus varmistuu, niin emme suinkaan poissulje sitä mahdollisuutta, että pyydämme ottelun pelaamista uudelleen. Haluan myös nostaa esiin sen, että vaikka olemme keskittyneet vain tähän yhteen tilanteeseen, niin olemme myös eri mieltä useiden ottelussa tapahtuneiden tilanteiden kanssa. Emme ymmärrä, miksei tuomari halunnut tarkistaa tilanteita VAR:lta.

FC Barcelona

@FCBarcelona_es
El presidente @JoanLaportaFCB: “Hay herramientas como el VAR que deben ayudar a tener una competición más justa y no al revés"

LUE MYÖS