Espanjan hallitus on perustanut erityiskomitean, joka valvoo maan jalkapalloliittoa (RFEF), kertoo BBC.

Komitea toimii siihen asti, kunnes liitto järjestää uudet vaalit entisen puheenjohtajansa Luis Rubialesin skandaalin jälkeen.

Rubiales pidätettiin aiemmin tässä kuussa osana korruptiotutkimusta.

Hänen on myös erikseen määrä joutua oikeuteen seksuaalisesta väkivallasta, koska hän suuteli Espanjan pelaajaa Jenni Hermosoa viime kesän MM-finaalin jälkeen.

Rubialesin kauteen liittyvät korruptiotutkimukset johtivat viime kuussa siihen, että poliisi teki ratsian RFEF:n päämajaan Madridissa, minkä seurauksena liiton muita jäseniä erotettiin.

Väliaikaisena puheenjohtajana toiminut Pedro Rocha joutui myös tutkinnan kohteeksi sen jälkeen, kun hän oli todistajana korruptiotutkinnassa.

– Espanjan hallitus on tehnyt tämän päätöksen korjatakseen RFEF:n vakavan tilanteen ja antaakseen järjestölle mahdollisuuden aloittaa uudistumisen kausi, kommentoi Espanjan kansallinen urheiluneuvosto (CSD).

FIFA ja UEFA ovat ilmoittaneet seuraavansa tilannetta ”erittäin huolestuneina”. FIFA:n sääntöjen mukaan jäsenmaiden liittojen on hoidettava asioitaan itsenäisesti ja ilman ulkoisten osapuolten vaikutusta.

tariq panja

@tariqpanja
Spanish government have decided to oversee the Spanish football federation after Rubiales scandal and then new claims against the man tipped to replace him. Oversight should last, they say, until a president can be named. FIFA and UEFA alarmed by government intervention.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!