Ei El Clásicoa ilman jälkipyykkiä.

Real Madrid voitti sunnuntai-iltana pelatun ottelun Barcelonaa vastaan maalein 3-2 ja käytännössä varmisti La Liga -mestaruuden.

Ottelussa nähtiin monta puhuttanutta tilannetta, jotka tällä kertaa kääntyivät Real Madridin eduksi.

Aika lailla keskustelua aiheutti ja aiheuttanee jatkossa tilanne, jossa Lamine Yamalin ohjaus painui Real Madridin maaliin, mutta VAR-kameroista ei kyetty todentamaan, kävikö pallo kokonaan maalissa. Maaliviivateknologiaa Espanjassa ei ole, mistä Xavi ja Marc-André ter Stegen pauhasivat pelin jälkeen.

Oli niitä tilanteita muitakin. Avausjaksolla Real Madrid tasoitti pelin pilkulta, kun Lucas Vázquez kaatui rangaistusalueella Pau Cubarsín jalkaan ja meni nurin. Barcelona-topparin jalka oli poikittain Vázquezin esteenä, mutta toisaalta Cubarsí asetti jalkansa eteen ensin eikä liikuttanut sitä kohti Vázquezia, joka juoksi päin jalkaa.

Entinen La Liga -tuomari César Barrenechea Montero kritisoi erotuomari Soto Gradon päätöstä tuomita tilanteesta rangaistuspotku.

– Mielestäni se ei ollut pilkun paikka. Madridin pelaaja huijaa tilanteessa tuomaria, joka viheltää, koska näkee kontaktin. Madridin pelaaja haki kontaktin, Barrenechea Montero sanoi Mundo Deportivolle.

Vastaavasta puolustajan jalkaa päin juoksemisesta Barcelona ei myöhemmin ottelussa saanut rangaistuspotkua. Ei myöskään silloin, kun Real Madridin Antonio Rüdiger peruutti päin Fermin Lópezia, joka oli jo saanut pallon Rüdigerin ohi.

– Tilanteessa on estäminen ja kontakti. Siitä pitäisi tulla vapaapotku tai jos rike tapahtuu rangaistusalueella, niin rangaistuspotku. Madridin puolustaja ei tilanteessa pelaa palloa, Barrenechea Montero sanoi.

LUE MYÖS