Paris Saint-Germainin puheenjohtaja Nasser Al-Khelaifi sanoo, että hän pyysi Barcelonan kollegaansa Joan Laportaa luopumaan ”typerän” Superliigan tukemisesta.

Real Madrid ja Barcelona ovat ainoat seurat, jotka yhä jatkavat Superliigan edistämistä. Juventus aloitti viime vuoden heinäkuussa vetäytymisprosessinsa hankkeesta.

Alun perin, vuoden 2021 huhtikuussa, 12 Euroopan suurseuraa ilmoitti, että ne ovat perustamassa uutta suljettua sarjaa. Hanke kuopattiin kuitenkin vain pari päivää virallisen julkistamisensa jälkeen, kun seura toisensa jälkeen vetäytyi siitä kovan ulkoisen paineen ja kritiikin alla.

Tuolloin hankkeesta vetäytyivät Manchester City, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Internazionale, AC Milan ja Atlético Madrid.

Superliigan taustayhtiö A22 Sports Management Group esitteli viime vuoden lopussa uudet suunnitelmansa, joissa kilpailuun osallistuminen perustuisi ”urheilullisiin ansioihin” eikä pysyviä jäseniä olisi. Tällä hetkellä ei ole kuitenkaan tiedossa, onko projektista konkreettisesti kiinnostunut joku muukin kuin Real Madrid ja Barcelona.

Muun muassa PSG, Bayern München ja Borussia Dortmund vastustivat Superliiga-hanketta jo alun perin. PSG pudotti Barcelonan tällä kaudella Mestarien liigan puolivälierissä, ja Al-Khelaifi sanoi, että hän yritti kohtaamisen yhteydessä puhua järkeä Laportalle.

– Olen aina sanonut, että Superliiga ei tule toteutumaan, kommentoi Al-Khelaifi El Mundolle.

– Mestarien liiga on maailman paras kilpailu kaikille, ja nuo seurat (Barcelona ja Real Madrid) pelaavat Mestarien liigassa, koska ne tietävät, kuinka tärkeä se on.

– Kysyin häneltä (Laportalta): ”Milloin aiot luopua typerästä Superliiga-ajatuksesta?”. Olen varma, että hän luopuu siitä. Siinä ei ole mitään järkeä.

Al-Khelaifi toimii puheenjohtajana Euroopan jalkapalloseurojen yhteistyöjärjestössä (ECA), josta Real Madrid ja Barcelona erosivat Superliiga-hankkeen yhteydessä.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!