Espanjan miesten maajoukkueen päävalmentaja Luis de la Fuente on solmimassa jatkosopimuksen, joka pitää hänet tehtävässään vuoden 2026 MM-kisojen loppuun saakka, kertoo Athletic.

De la Fuenten, 62, nykyinen sopimus umpeutuu ensi kesäkuussa, mutta osapuolet ovat luottavaisia sen suhteen, että uudesta diilistä päästään sopuun.

Espanjan jalkapalloliitto (RFEF) ei ole tiedottanut de la Fuenten tulevaisuudesta, koska liitolla ei ole vielä vakinaista puheenjohtaja Luis Rubialesin myrskyisän lähdön jälkeen. Puheenjohtajavaalit on määrä pitää tänä vuonna.

De la Fuente nimitettiin Espanjan peräsimeen joulukuussa 2022 Qatarin MM-kisojen jälkeen. La Roja putosi turnauksesta neljännesvälierissä rangaistuspotkukilpailussa Marokkoa vastaan.

Lehtitietojen mukaan maajoukkueen tuolloinen päävalmentaja Luis Enrique olisi halunnut jatkaa tehtävässään, mutta RFEF ei tarjonnut hänelle jatkoa.

De la Fuente nousi miesten käskyttäjäksi alle 21-vuotiaiden maajoukkueesta. Hänellä on mittava kokemus nuorten maajoukkueista, mutta seuratasolla hän ei ole koskaan valmentanut Espanjan kolmatta sarjaporrasta ylempänä.

Alkuun de la Fuente sai kritiikkiä Espanjan esityksistä, mutta tuloksellisesti hänen pestinsä on ollut menestyksekäs; La Roja on voittanut hänen alaisuudessaan yhdeksän ottelua ja hävinnyt vain yhden.

Linkki twiittiin.