Athletic Clubin laitahyökkääjä Nico Williams sanoo, että häntä solvattiin rasistisesti lauantain sarjaottelussa Atlético Madridin vieraana.

Ottelu keskeytettiin avausjakson puolivälissä, kun Williams, 21, meni ilmoittamaan tuomarille jostain, mitä hänelle oli sanottu.

– Menin antamaan kulmapotkua ja kuulin apinan ääniä. Niitä ei ollut paljon. Tyhmiä ihmisiä on kaikkialla. Toivottavasti tämä muuttuu pikkuhiljaa, sanoi Williams DAZN:n haastattelussa.

Myös Williamsin isoveli, Athleticin hyökkääjä Iñaki kävi puhumassa erotuomari Juan Martínez Munueralle, jonka pyynnöstä stadionilla kuulutettiin La Ligan virallinen lausunto kaikkea rasistista, muukalaisvihamielistä ja väkivaltaista puhetta vastaan.

Osa Atlétin pelaajista kävi pyytämässä ultrakannattajien edessä, että he huutelu loppuisi. Kun stadionilla kuulutettiin, että ”loukkaavien solvausten” on loputtava, eri puolilta katsomoa kuului vihellyksiä.

Atlético Madrid voitti pelin 3-1 ja Nico Williams vastasi vieraiden ainoasta maalista. Osumaansa tuulettaessaan Williams taputti sormella käsivarttaan viitaten ihonväriinsä.

– Siinä oli hieman vihaa mukana. Ei ole normaalia tulla loukatuksi ihonvärinsä takia.

Iñaki Williams oli raivoissaan siitä, että hänen pikkuveljelleen buuattiin väitettyjen solvausten jälkeen.

– Hänelle buuattiin joka kerta, kun hän koski palloon. En voi ymmärtää sitä. Heidän pitäisi haukkua solvaajia, ei uhria.

Atléticon kapteeni Koke tuomitsi kannattajien käytöksen.

– Yhteiskunnassamme ei ole sijaa ihmisille, jotka loukkaavat tuolla tavalla. Atlético Madrid ja kaikki kannattajamme tukevat Nicoa ja vastustavat tällaisia tilanteita, joita ei saisi tapahtua jalkapallostadionilla tai yhteiskunnassa.

Nicolas Williams

@willliamsssnico
¡NO AL RACISMO!✊🏿🖤

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!