Valencia on uhannut Real Madridin laitahyökkääjää Rodrygo Goesia oikeustoimilla, jos hän ei peru väitettään, jonka mukaan koko Mestallan yleisö solvasi rasistisesti hänen maanmiestään Vinícius Júnioria.

Kolme Valencian kannattajaa on asetettu syytteeseen Viníciuksen rasistisesta solvaamisesta viime kuussa pelatussa sarjaottelussa.

Valencia suhtautui paheksuvasti siihen, kun Real Madridin päävalmentaja Carlo Ancelotti sanoi ”koko stadionin” solvanneen Viníciusta, eikä seura katsonut hyvällä myöskään Rodrygon vastaavia kommentteja.

– Monet ihmiset sanovat, että Espanja on rasistinen maa. Ei minun mielestäni. Siellä on rasistisia ihmisiä, mutta itse maa ei ole rasistinen, sanoi Rodrygo ESPN:n mukaan lehdistötilaisuudessa Brasiliassa.

– Minä olin Mestallalla. Näin, kun koko stadion huusi ”apina”. Sitä tapahtuu minulle, minäkin olen musta. Välillä en näe sitä (rasismia), mutta silloin Viní näki sen… Tulin todella surulliseksi, kun näin, mitä oli oikeasti tapahtunut. Se oli vaikea päivä.

Valencia sanoi omassa tiedotteessaan, että se odottaa Rodrygolta anteeksipyyntöä. Sen mielestä on törkeä valhe väittää, että koko Valencian kannattajakunta on rasistinen.

– Valencia torjuu jyrkästi pelaajan Rodrygo Goesin antamat väärät lausunnot, joissa hän sanoi, että koko Mestalla osallistui rasistisiin huutoihin hänen joukkuekaveriaan kohtaan.

– Aivan kuten hänen valmentajansa Carlo Ancelotti, joka korjasi lausuntonsa pelin jälkeen, pyydämme myös Rodrygo Goesia korjaamaan nämä väärät lausunnot. Valencia pidättää itsellään oikeuden ryhtyä asianmukaisiin oikeudellisiin toimenpiteisiin puolustaakseen seuramme ja kannattajiemme kunniaa.