Vinícius Junior murtui kyyneliin kesken lehdistötilaisuuden, kun hän kertoi Espanjan jatkuvien rasismitapausten vähentävän hänen motivaatiotaan pelata jalkapalloa.

Real Madridin supertähti istui median eteen ennen Brasilian ja Espanjan välistä ystävyysottelua ja oli silminnähden murtunut, kun häneltä kysyttiin jatkuvasta rasismista, jota hän on joutunut La Ligassa kestämään.

Viime kaudella La Liga teki ilmoituksen peräti kymmenestä rasistisesta tapauksesta. Viimeksi 23-vuotias joutui itse rasististen huutojen kohteeksi Atlético Madridin kannattajien toimesta.

LUE MYÖS: Vinícius raivostui Real Madridin omasta somejulkaisusta – uhkasi olla pelaamatta

Muihin tapauksiin ovat muun muassa kuuluneet Sevilla-fani, jonka väitetään osoitelleen Viníciukselle apinan eleitä, sekä Valencia-ottelussa kuultut rasistiset solvaukset viime toukokuussa.

Neljä miestä sai sen sijaan 60 000 euron sakot ja kahden vuoden stadionkiellon ripustettuaan Viníciuksen muotokuvan roikkumaan sillalta Real Madridin harjoitusalueen lähellä tammikuussa 2023.

Brasilialainen on saanut Espanjassa laajaa kritiikkiä rasismin vastustamisesta, eikä Vinícius kyennyt puhumaan aiheesta puhkeamatta kyyneliin.

– Haluan vain pelata jalkapalloa, mutta on vaikea päästä eteenpäin… Ja yhä vähemmän haluan jatkaa pelaamista [rasististen loukkausten vuoksi], Vinícius saneli maanantaina.

– En ole koskaan ajatellut lähteä Espanjasta, koska jos lähden Espanjasta, annan rasisteille juuri sen mitä he haluavat.

– Jään, koska siten rasistit näkevät kasvoni yhä useammin. Olen rohkea pelaaja, pelaan Real Madridissa ja voitamme paljon mestaruuksia, ja se ei sovi monille ihmisille.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
❤️‍🩹🇧🇷 Vinicius got emotional during the Brazil's press conference after three questions about racism.

“I’m sorry. I just want to play football, do everything for my club and my family, never see black people suffering.

LUE MYÖS: Real Madrid jätti valituksen tähtipelaajaansa kohdistuneista rasistisista huuteluista – näin vastasi Osasuna