Sevilla on tuominnut laitapuolustajaansa Marcos Acuñaan ja päävalmentaja Quique Sánchez Floresiin kohdistuneet ”rasistiset ja muukalaisvihamieliset solvaukset” sarjapelissä Getafea vastaan.

Getafe isännöi Sevillaa lauantaina La Ligassa, kun peli keskeytettiin 68. minuutilla, koska Acuñaa, 32, oli haukuttu yleisöstä ”apinaksi”. Erotuomari Iglesias Villanueva sai kuulla avustajaltaan, että argentiinalaispelaajaa oli solvattu rasistisesti useita kertoja.

Peli oli keskeytettynä kaksi ja puoli minuuttia ja stadionin kovaäänisistä kuulutettiin, että huutojen on loputtava.

Sánchez Flores taas kertoi pelin jälkeen lehdistötilaisuudessaan, että joukko kannattajia oli kutsunut häntä ”mustalaiseksi”.

– Olen koko kehollani ylpeä siitä, että olen mustalainen. Mutta on eri asia olla mustalainen tai olla mustalaisperäinen kuin sen käyttäminen rasistisena loukkauksena. Se tuntuu minusta epänormaalilta, sanoi Sánchez Flores ESPN:n mukaan.

– Jotkut kannattajat luulevat, että he voivat sanoa täällä mitä haluavat. Niin tapahtuu kaikilla stadioneilla ympäri maailmaa. Ihmiset luulevat voivansa sanoa mitä haluavat. Mutta me olemme työntekijöitä, olemme täällä tekemässä rauhassa töitä tilassa, jossa meitä pitäisi kunnioittaa.

– Tänä päivänä ja aikana, kun on tapahtunut niin paljon edistystä, se tuntuu minusta epänormaalilta. Ja minun on myös sanottava, että jotkut Getafe-fanit vastustivat sitä, mitä muut sanoivat.

Getafen päävalmentaja José Bordalás sanoi, että seura ei hyväksy kannattajien käytöstä.

– Jos erotuomari ja Acuña kuulivat sen, sen on täytynyt tapahtua. Vastustamme kaikkia loukkauksia, kaikkia rasistisia huutoja, missä tahansa ja millä stadionilla hyvänsä.

Madrid Zone

@theMadridZone
Sevilla's Marcos Acuña received racist insults vs Getafe today.

"M*nkey, m*nkey" chants were heard by Getafe fans. @relevo

🤮

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!