Sevillan toppari Sergio Ramos sanoo, että Espanjassa on aika puuttua stadioneilla esiintyvään rasismiin.

Lauantaina Sevillan laitapuolustajaa Marcos Acuñaa sekä päävalmentaja Quique Sánchez Floresia solvattiin rasistisesti La Ligan ottelussa Getafen vieraana.

Erotuomari Iglesias Villanueva sai kuulla avustajaltaan, että Acuñaa oli solvattu rasistisesti useita kertoja. Peli oli keskeytettynä kaksi ja puoli minuuttia ja stadionin kovaäänisistä kuulutettiin, että huutojen on loputtava.

– Olemme vaatineet kunnioitusta jalkapallossa jo jonkin aikaa. Ihmisten ei pitäisi tulla stadionille päästämään höyryjä, sanomaan typeriä asioita ja loukkaamaan pelaajia. Avustava erotuomari kuuli Acuñaan kohdistuneen loukkauksen ja ilmoitti siitä erotuomarille, kommentoi Ramos ESPN:n mukaan.

– Mielestäni meidän on puututtava tähän, tuotava esille nämä ihmiset, jotta muut näkevät heidät, ja annettava heille porttikiellot stadioneille jalkapallon imagon puhdistamiseksi. Jalkapallo on suurenmoinen urheilulaji. Sen pitäisi yhdistää ihmisiä, ei erotella meitä.

Jalkapallon yhteydessä rehottava rasismi on ollut Espanjassa runsaasti esillä etenkin siksi, että Real Madridin laitahyökkääjää Vinícius Júnioria on toistuvasti solvattu halventavasti pelien yhteydessä.

LUE MYÖS!