Getafen stadion suljetaan osittain kolmen ottelun ajaksi rangaistuksena siitä, että Sevillan Marcos Acuña joutui siellä rasististen solvausten kohteeksi viime viikonloppuna, kertoo Athletic.

Lisäksi Espanjan jalkapalloliitto (RFEF) on määrännyt Getafelle 27 000 euron sakot.

Viime lauantain ottelu oli keskeytettynä kaksi ja puoli minuuttia, koska Acuñaa, 32, oli haukuttu katsomosta ”apinaksi”.

Getafen on suljettava Estadio Coliseumilta se katsomo, josta huudot kuuluivat, eikä kannattajia saa siirtää toiselle alueelle. Lisäksi ”suljetulla alueella on oltava näkyvä viesti, jossa tuomitaan väkivaltaiset, rasistiset, muukalaisvihamieliset ja suvaitsemattomat teot ja käytös”.

Myös Sevillan päävalmentaja Quique Sánchez Flores kertoi, että hän oli joutunut rasismin uhriksi Getafen vieraana. Hän kertoi pelin jälkeen lehdistötilaisuudessaan, että joukko kannattajia oli kutsunut häntä ”mustalaiseksi”.

Valmentajan solvausta ei kuitenkaan mainittu erotuomarin raportissa tai RFEF:n päätöksessä. Sánchez Flores on toiminut Getafen käskyttäjänä kolme kertaa urallaan, viimeksi vuosina 2021-2023.

LUE MYÖS!