Atlético Madrid otti toisen puoliajan suvereenin esityksensä ansiosta ansaitun 2-0 -voiton Juventuksesta ja otti aimo askeleen kohti Mestarien liigan puolivälieriä (lue lisää). Huomiota herätti ottelussa myös valmentaja Diego Simeonen mahtipontinen ”kivestuuletus” José Maria Giménezin vietyä joukkueen 1-0 -johtoon.

ESPN UK

@ESPNUK
Diego Simeone talks us through his celebration against Juventus.

– Meillä on paljon munaa. Olen sanonut niin ennenkin, Simeone totesi pelin jälkeen AS:n mukaan.

– Tarvittiin munaa panna kentälle Koke ja Diego Costa pitkien poissaolojen jälkeen, ja kaikki meni hyvin.

Joukkueelleen Simeonella riitti luonnollisesti pelkkiä kehuja.

– Tällaisia minun pelaajani ovat. Jalkapallossa voi voittaa paljon asioita, mutta parhaat muistot jäävät aina kilpailukykyisessä joukkueessa pelaamisesta. Terveintä ja kauneinta, mitä urheilijalle voi tapahtua on pelata kilpailukykyisessä ryhmässä ja taistella kuin veljet, ”Cholo” runoili.

Huomiota herätti ennen ottelua Diego Costan nostaminen avaukseen pitkän toipumisjakson jälkeen. Simeonen ei päätöstään tarvinnut katua.

– Valmentajia, jotka viettävät kaikki päivät pelaajien kanssa, aliarvioidaan. Joskus teemme virheitä, mutta kukaan ei tunne heitä minua paremmin. Halusin jakaa Diegon ja Álvaron (Morata) panokset, molemmille jonkin aikaa.

Atlético Madrid sai kokea 0-0 -tilanteessa karvaan pettymyksen, kun Álvaro Moratan maali hylättiin rikkeenä VAR-tarkistuksen jälkeen. Simeonella oli tilanteesta oma selkeä kantansa.

– 187-senttinen jalkapalloilija ei kaadu pelkästä nojailusta. Ei se toisin päinkään rankkari olisi ollut. (Giorgio) Chiellini ansaitsee täyden kympin näyttelysuorituksestaan, se kaatuminen oli suurenmoinen.

Hieman myöhemmin Simeone jakoi vielä kauniin tunnustuksen pelaajilleen.

– Olen todella iloinen pelaajien puolesta. He edustavat todella hyvin Atléticon olemusta. Tällaisia me olemme, emmekä tule muuttumaan. Tämä on tyylimme.