Barcelona ja Real Madrid ollaan vaarassa sulkea ulos ensi kauden Mestarien liigasta. Myös Espanjan paikka kesän EM-kisoissa on uhan alla, kertoo AS.

AS kertoo, etteivät kansainvälisen ja Euroopan jalkapallon kattojärjestöt FIFA ja UEFA hyväksy Espanjan valtion puuttumista jalkapalloliiton toimintaan. Espanjan jalkapalloliitto RFEF ei ole nimennyt edelleenkään uutta puheenjohtajaa erotetun Luis Rubialesin paikalle.

AS:n mukaan FIFA ja UEFA kokevat, että Espanjassa on ”ylitetty raja”, josta täytyy tulla seuraamuksia. Kattojärjestöt ovat pyytäneet Espanjan urheilukomission puheenjohtajalta José-Manuel Rodríguez-Uribesilta kirjeitse selitystä komission sekaantumisesta jalkapalloliiton toimintaan.

UEFA ja FIFA eivät hyväksy minkäänlaista poliittista sekaantumista Espanjan jalkapalloliiton hallinnassa.

Komissiolla on perjantaihin asti aikaa vastata UEFA:n ja FIFA:n pyyntöön. Jos liitot eivät hyväksy selitystä, tapaus tuomitaan poliittisena vaikuttamisena.

Tällöin RFEF suljettaisiin kokonaan UEFA:n ja FIFA:n toiminnasta. Se tarkoittaisi sitä, etteivät Espanjan seurat ja maajoukkueet saisi kilpailla liittojen alaisissa kilpailuissa.

Näin suurseurat, kuten Real Madrid ja Barcelona eivät pelaisi ensi kauden Mestarien liigassa. Myös ensimmäistä kertaa europeleihin pääsevän Gironan haaveet murskautuisivat.

Maajoukkuetasolla Espanja ei kilpailisi kesän Saksan EM-turnauksessa ja Pariisin kesäolympialaisissa. Espanja saattaisi myös menettää isännyytensä vuoden 2030 MM-turnaukseen yhteiskisoissa Portugalin ja Marokon kanssa.

FIFA:n päämajassa uskotaan, että Portugali ja Marokko selviäisivät kahdestaankin kisojen isännöinnistä. Kolme ottelua on tarkoitus pelata myös Etelä-Amerikassa Argentiinassa, Uruguayssa ja Paraguayssa.

LUE MYÖS!