Atlético Madrid voitti Juventuksen Mestarien liigan neljännesvälierien ensimmäisessä osaottelussa 2-0-lukemin.

Vaikka maaleja saatiin odottaa pitkään, oli huippukamppailu täynnä useita käänteitä. Varsinkin toinen puoliaika oli huimaa näytöstä.

Atlético de Madrid

@Atleti
⏱94' | 2-0 | ¡FINAAAAAAL! 🔴⚪🔴💪
¡PARTIDAZO MUCHACHOS!

🔥 #AtletiJuve 🔥
🔴⚪🆚 ⚪⚫️
2⃣➖0⃣

#AúpaAtleti #UCL

Ottelun kuumien alkuminuuttien merkittävin tapahtuma oli Diego Costan keltainen kortti. Espanjalaishyökkääjä rikkoi sääntöjä ollessaan muurissa ja on varoituksen myötä sivussa joukkueiden seuraavasta kohtaamisesta.

Vajaan puolen tunnin kohdalla tuomari ja Costa olivat jälleen valokeilassa. Atlético-kärki kaadettiin ja vihellyksen jälkeen Felix Swayer osoitti rangaistuspotkua. VAR kuitenkin korjasi tilanteen ja lopullinen tuomio oli vapaapotku rangaistusalueen rajalta. Antoine Griezmannin vapaapotku oli vaarallinen, mutta Wojciech Szczęsny selvitti tilanteen.

Costa ei ollut lopulta ainoa, joka hömöili itsensä pelikieltoon seuraavaa ottelua varten. Hän sai taklauksestaan keltaisen kortin juuri ennen puoliaikaa.

Kokonaisuudessaan ensimmäinen jakso oli hyökkäyspelaamisen suhteen erittäin varovaista ja vaaralliset maalintekopaikat jäivät vähiin.

Squawka

@Squawka
Atletico 0-0 Juventus HT:

Shots: 5-6
Passing accuracy: 73%-88%
Chances created: 3-5
Possession: 40%-60%

VAR the main talking point at the break as neither side able to assert their dominance in the first half.

Toista puoliaikaa oli pelattu noin viisi minuuttia, kun näkyvästi esillä olleelle Costalle avautui huippupaikka avausmaalin iskemiseen. Griezmann laittoi kauniin läpisyötön ja Costa pääsi nokikkain Szczęsnyn kanssa. Hänen laukauksensa kuitenkin epäonnistui pahasti ja meni selvästi ohi maalin.

Tästä kului vain pari minuuttia, kun vuorostaan Griezmann pääsi huippupaikkaan. Hän yritti nostaa palloa puolalaistorjujan yli, mutta peliväline osui torjunnan jälkeen ylärimaan.

70. minuutilla maaliverkko viimein heilui. Vaihdosta Costan tilalle tullut Álvaro Morata puski tyylikkäästi pallon yläkulmaan. VAR kuitenkin puuttui jälleen peliin. Hidastuksista näkyi, että Morata työnsi Giorgio Chielliniä selästä ennen puskuaan. Maalia ei siis hyväksytty.

78. minuutilla mikään ei enää pelastanut Juventusta. Erinomaisen toisen puoliajan pelannut Atlético sai viimein palkinnon hyvästä pelaamisestaan. Kulmapotku kimpoili puolustaja José María Giménezille ja hän liukui pallon sisään noin seitsemästä metristä.

Maalin jälkeen hilpeyttä herätti Diego Simeonen tuuletus.

Vajaat viisi minuuttia myöhemmin Atlético iski jälleen. Tälläkin kertaa avainsanoina olivat erikoistilanne ja uruguaylaispuolustaja. Griezmannin vapaapotku tuli Diego Godínille. Hänen pusku blokattiin, mutta Atlético-toppari sai uuden yrityksen ja tällä kertaa puoli-volley pienestä kulmasta meni etukulmasta sisään. Hidastuksesta näkyi, että pallo hipaisi viimeisimpänä Cristiano Ronaldoa ennen maaliin menoa.

Juventuksella oli muutama loistava paikka ottelun lisäajalla, mutta Atlético selvisi ilman takaiskuja ja vei siis ottelun 2-0-lukemin.

Illan toisessa pelissä vajaalla pelannut Manchester City nousi vieraskentällä 3-2-voittoon Schalkea vastaan.