Sergio Canales on epäonninen mies. Aikoinaan 25-vuotias santanderilainen hyökkäävä keskikenttäpelaaja oli Espanjan lupaavimpia nuoria pelaajia, mutta jatkuvat loukkaantumiset ovat häirinneet huomattavasti Canalesia. Real Sociedadissa ammattiaan harjoittava jalkapalloilija on loukkaantunut viimeisen vajaan viiden vuoden aikana kolme kertaa vakavasti ja menettänyt yli kaksi kokonaista kautta.

Canales on jälleen kuntoutunut polvivammastaan ja pelasi toissa päivänä ensimmäiset minuuttinsa reilusti yli puoleen vuoteen. On kummallista miettiä, että Canales aloitti juuri kymmennen kautensa ammattilaisena, mutta on pelannut keskimäärin kautta kohden ainoastaan noin 18 ottelua, joten Racing de Santanderin kasvatti on missannut urallaan yli puolet peleistä loukkaantumisten johdosta.

Canales kommentoi paluutaan pelikentille omassa lehdistötilaisuudessaan, jossa käsiteltiin viikonlopun baskiderbyä Eibarin ja Real Sociedadin välillä, mutta suuri huomio kiinnittyi paluuseen.

– Sain loistavat lähtökohdat paluulleni. Joukkue johti ottelua ja pelasi suorastaan loistavasti vielä kotiottelussa yleisömme edessä. Kannattajilta saamani kohtelu sai minut todella onnelliseksi ja sain siitä vielä enemmän energiaa peliini.

– Olen todella onnellinen ja ylpeä paluustani. Minulla on valtavasti haluja auttaa joukkueita uusiin voittoihin ja olla jälleen osa joukkuetta. Olen valmis siihen henkisesti ja fyysisesti. Vielä on paljon sarjaa jäljellä ja saimme Las Palmasia vastaan itseluottamusta ja toivottavasti kauden käännekohdan. Viimeisimmissä otteluissa meiltä on puuttunut juuri itseluottamusta, mutta itseluottamuksen kautta voimme katsoa ylemmäs ja toivoa, että tulossa on hyvä kausi.