Barcelonan osalta kesän siirtomarkkinoilla on toistaiseksi tullut vain menetyksiä. Marc Bartran siirto Borussia Dortmundiin on jo sovittu, minkä lisäksi Dani Alves jättää varmuudella Barcan. Siirtohuhuissa on puhuttu myös Javier Mascheranon ja Adrianon lähtemisestä.

Ei siis ole mikään ihme, että barcelonalaislehti Sportin tietojen mukaan Barcan ostoslistan kärjessä lukee keskuspuolustaja. Katalaaniseuraan on yhdistetty voimakkaasti muun muassa Las Palmasin 20-vuotias Mauricio Lemos ja Lyonin kaksi vuotta vanhempi Samuel Umtiti.

Toppari on siis tiettävästi ykkösprioriteetti, mutta uutta hyökkääjäkin on kaavailtu. Barcelona on yhdistetty Celta Vigon Nolitoon lukuisia kertoja viimeisen parin vuoden ajan. Tammikuussa siirto oli jo hyvin lähellä. Helmikuun alussa Barcelonan varapuheenjohtaja Jordi Mestre sanoi, että seura teki Nolitosta useita tarjouksia (lue uutinen). Celta ei kuitenkaan halunnut taipua tiettävästi 18 miljoonan euron vaatimuksestaan.

Neuvottelujen myötä Celta teki Sportin mukaan yhden myönnytyksen Barcan suuntaan. Nolitolle ei sorvattu uutta sopimusta, ja näin ollen hänen ulosostohintansa on yhä 18 miljoonaa euroa. Jatkosopimus olisi nostanut ulosostopykälää selvästi ylemmäs.

Tällä hetkellä Nolito on Espanjan maajoukkueen mukana EM-kisoissa. 29-vuotiaalla laitahyökkääjällä on vyöllään yhteensä yhdeksän A-maaottelua. Kolmessa viimeisimmässä maaottelussaan Nolito on iskenyt neljä maalia.