Siirtyy, ei siirry. Siirtyy, ei siirry. Noliton siirtoa Celta Vigosta Barcelonaan spekuloitiin viime kesästä lähtien. Nyt on siirtoikkuna kiinni, ja Nolito pelaa kauden loppuun Celtassa.

Loppujen lopuksi siirto Barcaan oli lähellä. Barcelonan urheiluasioista vastaava varapuheenjohtaja Jordi Mestre paljasti Mundo Deportivon haastattelussa, että Barca teki vanhasta hyökkääjästään useita tarjouksia.

– Oli aikoja, jolloin siirto oli (käytännössä) sovittu. Oli myös aikoja, jolloin siirto oli jäissä. Neuvotteluja käytiin. Me teimme useita tarjouksia, jopa suurempia kuin mihin meillä olisi ollut varaa. Celta ei myöntynyt, Mestre sanoi.

– Seura teki kaikkensa ja enemmänkin Noliton hankinnan eteen.

29-vuotias Nolito on tehnyt tällä kaudella 15 pelaamassaan liigaottelussa kahdeksan maalia ja antanut viisi maalisyöttöä. Hän on ollut loukkaantuneena joulukuun puolivälistä lähtien.

Toimittajan sana

Nolito olisi tuonut leveyttä Barcelonan laitahyökkäysosastolle. Lionel Messi ja Neymar luonnollisesti pelaavat aina kun voivat, mutta kovin hyviä ja selkeitä muita laitahyökkääjiä ei joukkueesta löydy. Toki laidoilla voivat pelata Arda Turan, Aleix Vidal, Sergi Roberto, Munir El Haddadi, Sandro Ramírez, Andrés Iniesta ja jossain määrin myös Luis Suárez.