Espanjalaislehti ABC kertoo kotisivuillaan harvinaisesta tilanteesta. Ei ole kovinkaan yleistä, että jokin huipputason jalkapalloilija haastaa oikeuteen oman seuransa vielä sopimuksen ollessa voimassa ja palkan juostessa säännöllisesti. Näin on ABC:n mukaan kuitenkin nyt tehnyt Barcelonan Arturo Vidal.

Lehti sanoo Vidalin valittaneen Barcelonasta La Ligalle ja Espanjan jalkapalloilijoiden pelaajayhdistykselle. Valituksen syy on Vidalin mielestä maksamatta jääneissä bonuspalkkioissa.

32-vuotiaan chileläisen näkemyksen muskaan Barcelona on hänelle velkaa 2,4 miljoonaa euroa viime kaudella saavutetuista tavoitteista. Barcelonan seurajohdon mukaan Barca ei kuitenkaan ole Vidalille mitään velkaa, vaan Vidal tulkitsee väärin sopimuksensa bonuspykäliä.

Lehden mukaan Vidalin asianajajat jättivät korvausvaatimuksensa jo 5. joulukuuta, penäten 2,4 miljoonan velkasaatavia.

Riidan keskiössä on Vidalin peliminuutteihin sidottu bonus. Vidal oli oikeutettu lähes kahden miljoonan euron bonuspalkkioihin, jos hän pelaisi vähintään 60 prosenttia Barcelonan virallisista otteluista kauden aikana. Vidal ei kuitenkaan tuota määrää pelannut, vaan pelasi vähintään vaaditut 45 minuuttia vain puolessa tuosta määrästä.

Vidal lakimiehineen vaatii kuitenkin nyt puolia sovitusta bonussummasta, kun Barcelonan näkemyksen mukaan bonuspykälä vain joko täyttyy tai ei täyty. Jos 60 prosenttia otteluista ei tule mittariin, ei bonuksiakaan tarvitse maksaa.

Lisäksi Vidalin leiri vaatii bonuksia siitä, että hän ja Barcelonan joukkue etenivät Mestarien liigan neljännesvälieriin ja puolivälieriin. Molemmista lankeaisi maksuun 1,4 miljoonaa euroa per vaihe. Barcan mielestä sen pitää maksaa vain 50 prosenttia näistä summista.

Vidal vaatii Barcaa maksamaan myös puolet La Liga -mestaruuden bonussummasta, eli 250 000 euroa.

– Yhteensä näistä bonussummista tulee 4 097 500 euroa, Vidalin vaatimuksessa ynnätään.

– Tähän päivään mennessä, ja tarkkaan ottaen kesäkuussa 2019, Barcelona on maksanut vain 1 693 000 euroa saavutetuista mestaruuksista. Sen vuoksi, kuten olen aiemmin todennut, Barcelona on minulle tänään edelleen velkaa 2 404 500 euroa.

ABC:n mukaan Vidalin vaatimus on yllättänyt Barcelonan seurajohdon. Seura ei koe olevansa pelaajalle mitään velkaa, vaan kyse on sopimuksen väärin tulkitsemisesta.

Barcelona on jättänyt myös vastineensa La Ligan lakiosastolle. Sen mukaan Vidal pyrkii pääsemään eroon sopimuksestaan, jotta hän olisi vapaa siirtymään toiseen seuraan. Barcelona korostaa, ettei Vidal ole ilmoittanut tyytymättömyydestään puoleen vuoteen mitään, mutta ajaa nyt velka-asiaa suurella kiireellä.

– Jos joku on sinulle velkaa ja uskot todella sääntöjä rikotun, on hyvin outoa odottaa kuusi kuukautta ja olla edes hyvien tapojen mukaisesti ilmoittamatta mahdollisesti tapahtuneesta virheestä. Sitten vaaditaan tiettyä summaa maksettavaksi 24 tunnin sisällä, kun lehdistössä kirjoitetaan pelaajan halusta lähteä seurasta, Barca toteaa vastineessaan ABC:n mukaan.

Arturo Vidalia on viety huhuissa erityisen aktiivisesti Internazionaleen. 18 kuukautta kestäneen Barcelona-pestinsä aikana chileläinen on ilmaissut useaan otteeseen tyytymättömyyttään peliaikaansa ja on protestoinut valmennusjohtoa kohtaan niin käytöksellään kuin sosiaalisessa mediassakin.

[readmore from=Vidal-Arturo]

Vaikka Vidalilla ei olekaan pitkää Barcelona-historiaa, eikä hän ole pelityyliltään ”Barca-muottiin valettu”, pidetään Interin 12 miljoonan euron tarjousta täysin riittämättömänä. Vidal on tärkeä pelaaja keskikentälle myös valmentaja Ernesto Valverden papereissa, eikä vähiten siksi, että hän on tehnyt maalin kauden kaikilla viidellä laukauksellaan kohti maalia. Vidalia tehokkaampia ovat olleet vain hyökkääjät Lionel Messi (15 maalia), Luis Suárez (13) ja Antoine Griezmann (8).

Barcelonan uhkaaminen oikeustoimilla lienee kuitenkin niin kova liike, että on vaikea kuvitella Vidalille isoa roolia seurassa enää kevätkaudella. Joko siirto toteutuu tammikuussa – tavalla tai toisella – tai sitten velkojen riitautus vie mieheltä ennestäänkin vähäisen peliajan.