La Ligan huippuseura kieltäytyy osallistumasta Euroopan Superliigaan – ”Olen seurastani niin ylpeä”

© Kuva: Getty Images

La Ligan sarjataulukon neljännellä sijalla majaileva Sevilla on vahvistanut, ettei se aio liittyä Atlético Madridin, Real Madridin ja Barcelonan seuraksi uuteen Euroopan Superliigaan.

UEFA:n ja La Ligan jyrkästi vastustama kohuturnaus olisi suljettu kilpailu, jossa kolmasosa seuroista pitäisi paikkansa kaudesta toiseen – olivat niiden suoritukset miten heikkoja tahansa. Mukaan olisi tarkoitus saada myös joukkueita perustajaseurojen ulkopuolelta, mutta Sevilla ei tällaiseen kilpailuun ole halukas osallistumaan, vaikka tilaisuus siihen tarjoutuisi.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

– Tällainen kilpailullisuuden puute toimii täysin vastoin meidän DNA:ta olla ikinä antautumatta ja halukkuuttamme asettaa itsellemme entistä kunnianhimoisempia tavoitteita, jotka haluamme saavuttaa jalkapallokentällä, Sevilla tiedotti.

– Tällaisen Superliigan luominen palvelisi vain itsekkäitä intressejä, joiden tarkoituksena on tehdä perustajaseuroista entistä rikkaampia, vaikka niillä on jo paljon suuremmat budjetit kuin muilla jalkapalloseuroilla.

– Tämä köyhdyttää jalkapalloa yleisesti ja seuroja Superliigan ulkopuolella. Samalla se olisi vakava takaisku yhteiskunnalle ja rankaisisi valtaosaa todellisista jalkapallofaneista, jotka jäisivät ilman urheilun todellista olemusta: oman joukkueen seuraamisen tuomaa jännitystä ja sitä, että ne kilpailevat tavoitteistaan.

Sevillan tiedotteen lisäksi seuran jalkapallojohtaja Monchi totesi:

– Olen seurastani niin ylpeä. Me sanomme Superliigalle Ei.

LUE MYÖS:


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.