La Ligan sarjataulukon neljännellä sijalla majaileva Sevilla on vahvistanut, ettei se aio liittyä Atlético Madridin, Real Madridin ja Barcelonan seuraksi uuteen Euroopan Superliigaan.

UEFA:n ja La Ligan jyrkästi vastustama kohuturnaus olisi suljettu kilpailu, jossa kolmasosa seuroista pitäisi paikkansa kaudesta toiseen – olivat niiden suoritukset miten heikkoja tahansa. Mukaan olisi tarkoitus saada myös joukkueita perustajaseurojen ulkopuolelta, mutta Sevilla ei tällaiseen kilpailuun ole halukas osallistumaan, vaikka tilaisuus siihen tarjoutuisi.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Sevilla FC

@SevillaFC_ENG
ℹ️ Official Statement: European Super League.

#WeareSevilla #NeverSurrender

– Tällainen kilpailullisuuden puute toimii täysin vastoin meidän DNA:ta olla ikinä antautumatta ja halukkuuttamme asettaa itsellemme entistä kunnianhimoisempia tavoitteita, jotka haluamme saavuttaa jalkapallokentällä, Sevilla tiedotti.

– Tällaisen Superliigan luominen palvelisi vain itsekkäitä intressejä, joiden tarkoituksena on tehdä perustajaseuroista entistä rikkaampia, vaikka niillä on jo paljon suuremmat budjetit kuin muilla jalkapalloseuroilla.

[readmore from=Euroopan-Superliiga]

– Tämä köyhdyttää jalkapalloa yleisesti ja seuroja Superliigan ulkopuolella. Samalla se olisi vakava takaisku yhteiskunnalle ja rankaisisi valtaosaa todellisista jalkapallofaneista, jotka jäisivät ilman urheilun todellista olemusta: oman joukkueen seuraamisen tuomaa jännitystä ja sitä, että ne kilpailevat tavoitteistaan.

Sevillan tiedotteen lisäksi seuran jalkapallojohtaja Monchi totesi:

– Olen seurastani niin ylpeä. Me sanomme Superliigalle Ei.

LUE MYÖS: