Euroopan 12 suurseuraa paljasti sunnuntai-iltana perustaneensa Superliigan. La Ligasta kilpailuun osallistuu Atlético, Barcelona ja Real Madrid.

Muun muassa UEFA, Espanjan jalkapalloliitto ja FIFA ovat kritisoineet vahvasti Superliigaa.

UEFA ja Espanjan jalkapalloliitto aikovat estää Atléticon, Barcelonan ja Real Madridin osallistumisen La Ligaan tulevaisuudessa, jos kolmikko pelaa Superliigassa.

Real Madridin Toni Kroos kertoi mielipiteensä viime marraskuussa Superliigasta.

– Käytännössä tällä hetkellä me pelaajat emme päätä mitään. Meiltä ei kysytä edes mielipidettämme. Loppujen lopuksi me pelaajat olemme FIFA:n ja UEFA:n nukkeja, joilta ei kysytä mitään. Jos pelaajat saisivat päättää, niin tuskin pelaisimme UEFA Nations Leagueta, veisimme Supercopaa Saudi-Arabiaan tai suostuisimme lähitulevaisuuden uusiin suunnitelmiin, Kroos totesi Einfach Mal Luppenille.

– Ulkopuolelta katsottuna Superliiga kuulostaa hyvin kiinnostavalta, koska parhaat pelaajat ja seurat kohtaisivat toisensa jatkuvasti. Se tuottaisi myös paljon rahaa. Toisaalta se raha ei menisi pienille tai keskikokoisille seuroille ja heidän olisi luovuttava siitä. Ja sanon tämän sellaisen seuran pelaajana, joka todennäköisesti osallistuisi Superliigaan, jos sellainen perustettaisiin.

– Jos olen ymmärtänyt oikein, niin pienin ja isojen seurojen välinen ero kasvaisi entisestään. Pienille seuroille suurien kohtaaminen on kauden kohokohta ja nyt heidän pitäisi luopua siitä. Meidän on mietittävä nimenomaan pienempiä seuroja. Sen vuoksi mielestäni kaikki on jätettävä ennalleen. Meillä on jo sarjakilpailut, euroturnaukset ja arvokisat. Ei aina pidä etsiä jostain tilaa ja aikaa voidaksesi luoda uuden kilpailun, jotta saisit nopeasti rahaa. En pidä siitä.

Juanma Romero

@Guardiolato
Toni Kroos sobre lo de la Superliga Europea. Muy clarito el alemán.