Real Madrid ja Atlético Madrid saavat jännittää tosissaan jatkopaikastaan Mestarien liigassa.

Real voi jäädä ensimmäistä kertaa ulos pudotuspeleistä sitten kauden 1996-97, jolloin joukkue ei ollut kilpailussa mukana lainkaan. Atléticonkin pullahtaminen ulos jatkopeleistä olisi suuri yllätys ennakkokaavailuihin peilaten.

Toisaalta Real voi vielä myös voittaa oman lohkonsa, ja Atleti voi olla omassa lohkossaan kakkonen. Aloitetaanpa pyörittely.

Lohko B:n kärjessä on Borussia Mönchengladbach, jolla on kahdeksan pistettä. Shakhtar Donetskilla ja Real Madridilla on seitsemän pinnaa ja Internazionalella viisi.

Päätöskierroksella Real isännöi Gladbachia ja Inter Shakhtaria. Voitto riittää Realille varmuudella jatkopaikkaan. Tässä skenaariot:

  • Voitto riittää Realille varmuudella jatkopaikkaan. Jos samaan aikaan Shakhtar ei voita, Real voittaa lohkon.
  • Tasapeli riittää Realille jatkopaikkaan vain jos Shakhtar häviää. Tällöin Gladbach voittaisi lohkon (9 pistettä), ja Real sekä Inter olisivat tasapisteissä (8). Real päihittää Interin keskinäisessä vertailussa. Shakhtar taas päihittää Realin keskinäisessä vertailussa, joten jos molemmat päätöskierroksen ottelut päättyvät tasan, jatkoon menevät Gladbach ja Shakhtar.
  • Tappiolla Real on varmuudella ulkona jatkopeleistä. (juurikin siksi, että tasapisteissä Shakhtar voittaa Realin). Jos Real häviää ja jos Inter voittaa Shakhtarin, Real putoaa lohkojumboksi.

Entäpä sitten Atléticon lohko A?

Siellä tilanne on suoraviivaisempi, sillä Bayern München on jo varmistanut lohkovoittonsa. Atleti oli jo kiinni jatkopaikassa tiistai-iltana, mutta se suli, kun Bayern tasoitti pelin 1-1:een.

Nyt tilanne on se, että Atléticolla on kuusi, RB Salzburgilla neljä ja Moskovan Lokomotivilla kolme pistettä. Päätöskierroksella Salzburg isännöi Atletia ja Lokomotiv Bayernia.

Skenaariot:

  • Atlético on varmuudella jatkossa, jos se voittaa tai pelaa tasan.
  • Jos Atleti häviää, Salzburg etenee jatkoon ja Atlético painelee Eurooppa-liigaan.
  • Lokomotiv voi parhaimmillaan nousta kolmanneksi, sillä se häviää keskinäisen vertailun Atléticolle (ja Salzburgille). Siispä Lokomotivin ainoa toivo on se, että se itse voittaa ja samaan aikaan Salzburg ei voita.

LUE MYÖS: