Real Madrid hävisi jo toistamiseen Mestarien liigan lohkovaiheessa ukrainalaiselle Šah’tar Donetskille. Tällä kertaa loppulukemat kirjattiin 2−0.

Tappio oli iso yllätys, ja nyt Real Madrid löytääkin itsensä pahasta ahdingosta. Viiden pelin jälkeen espanjalaisjätillä on seitsemän pistettä, ja tämä oikeuttaa lohkossa kolmanteen sijaan.

Zinédine Zidanen miehistöllä on lohkovaihetta jäljellä yksi ottelu. Vastassa on lohkon kärkijoukkue Borussia Mönchengladbach, ja Real Madridin on pakko ottaa tuosta pelistä pisteitä tai voittaa ottelu riippuen muiden joukkueiden kamppailuista.

Ensimmäinen jakso oli tasainen, mutta Real Madrid pystyi rakentamaan pari maalintekopaikkaa yritteliäälle Marco Asensiolle. Tauolle siirryttiin kuitenkin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella puoliajalla Real Madrid hyytyi täysin. Šah’tar nappasi pelin hallinnan ja sai Real Madridin hankaluuksiin.

Muun muassa ailahtelevan ottelun pelannut Raphaël Varane oli ajoittain pahoissa vaikeuksissa ja toimi eräänlaisena antisankarina. Oli lähellä, ettei Varanea ajettu ulos toisella keltaisella kortilla.

Ranskalaispuolustajaa vietiin donetskilaisten avausmaalissa, kun hän ensin pudottautui liian alas linjasta, minkä jälkeen hänestä palloteltiin ohi syöttökuviolla. Juuri Varanen taklauksesta loukkaantuneen Júnior Moraesin tilalle avausjaksolla tullut Dentinho laukoi Šah’tarin johtoon 57. minuutilla.

Zidane pyrki muuttamaan pelin suuntaa tekemällä kolme vaihtoa 77. minuutin kohdalla. Tämä ei kuitenkaan auttanut, vaan viisi minuuttia myöhemmin Manor Solomon viimeisteli 2−0-maalin, kun Real Madridin puolustus antoi israelilaiselle liikaa tilaa.

Lohkon muut joukkueet eli Mönchengladbach ja Internazionale kohtaavat kello 22.00. Tällä hetkellä Real Madridilla on vaarana jäädä ulos Mestarien liigan pudotuspeleistä. Kolmas sija oikeuttaisi paikkaan Eurooppa-liigan pudotuspeleissä.

Squawka

@Squawka
The last time Real Madrid competed in the UEFA Cup/Europa League was in 1994/95.

Luck will need to be on their side if they are to avoid dropping into the #UEL

Squawka Live

@Squawka_Live
Group B as it stands:

🇩🇪 Gladbach (4 games, 8 points)
🇺🇦 Shakhtar (5 games, 7 points)
🇪🇸 Real Madrid (5 games, 7 points)
🇮🇹 Inter (4 games, 2 points)

#UCL