Barcelona sai kuin saikin tiistaina elintärkeät sarjapisteet, kun se nujersi Camp Noulla Athletic Bilbaon 1-0. Ottelun ainoan maalin teki 71. minuutilla Ivan Rakitic, jolle maali oli koko kauden ensimmäinen.

32-vuotias kroatialainen on tehnyt Barcelonalle uransa aikana yhteensä 35 maalia, mutta nyt edellisestä osumasta oli ehtinyt vierähtää peräti 15 kuukautta. Edellisen maalinsa Rakitic teki 2.3.2019 Real Madria vastaan (lopputulos 1-0). Maajoukkueessa hän onnistui viimeksi MM-kisoissa 2018.

– Omistan maalin ennen kaikkea vaimolleni ja tyttärilleni, joiden on täytynyt sietää minua näiden kuukausien ajan. Olen hyvin iloinen heidänkin puolestaan, Rakitic sanoi ottelun jälkeen Movistarin haastattelussa koronavirustaukoon ja ulkonaliikkumiskieltoon viitaten.

– Minusta tuntui kummallisemmalta kuin kenestäkään muusta odottaa kauden ensimmäistä maaliani 31. kierrokselle asti. Se ei ole tavallista, mutta olen myös hyvin iloinen, että sain auttaa joukkuetta saamaan kolme tärkeää pistettä.

Keskikenttäpelaaja kehui kohteliaasti myös illan vastustajan suoritusta.

– Tämä oli erittäin hankala ottelu. Athletic teki monia asioita erittäin hyvin, ja oli todella haastava vastustaja.

[readmore from=Rakitic-Ivan]

– Athletic puolusti todella hyvin, eivätkä he jättäneet meille tiloja. Meiltä puuttui rauhallisuutta, emmekä liikuttaneet palloa nopeasti. Niitä aspekteja meidän täytyy parantaa seuraavilla kierroksilla. Koronatauon jälkeen mikään ei kuitenkaan ole helppoa.

– La Liga ei ole helppo sarja. Siksi sanommekin, että se on maailman vaikein liiga. Sarja on hyvin tasainen. Madrid ja me olemme suosikkeja, ja jokaisen täytyy keskittyä omaan tekemiseensä, Rakitic päätti.

Lähde: Sport