Barcelona kukisti tiistain myöhäisillan La Ligan kamppailussa Athletic Bilbaon lukemin 1-0. Samalla se siirtyi ainakin väliaikaisesti sarjataulukon kärkeen ohi Real Madridin.

FC Barcelona

@FCBarcelona
1 GOAL=3 POINTS!

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, ja molemmilla oli hyvät maalipaikat jo ensimmäisen viiden minuutin aikana. Barcelona hallitsi ensimmäisellä puoliajalla selvästi palloa, mutta huippupaikat olivat vähissä. Bilbaolla oli yksi avopaikka, mutta maalia ei kuitenkaan syntynyt.

Toisella puoliajalla Blaugranan hallinta jatkui. Antoine Griezmannilla oli oiva mahdollisuus viedä kotijoukkue johtoon 55. minuutilla, mutta hän ei kuitenkaan siinä onnistunut. Lopulta kotijoukkueen painostus tuotti tulosta, kun 70. minuutilla Ivan Rakitic pääsi murtautumaan boksin sisään ja laukomaan pallon takakulmaan.

Bilbaolla oli sauma vielä lopussa tasoittaa ottelu, mutta Raul Garcia ei kuitenkaan osunut avopaikasta. Muuten vieraat eivät saaneet juuri mitään aikaan toisella jaksolla. Kotijoukkueen Ansu Fati missasi vielä lisäajalla tuhannen taalan paikan, hänen laukauksensa osui ainoastaan tolppaan.

Lionel Messi oli iskenyt ennen illan kamppailua urallaan Barcelonan ja Argentiinan maajoukkueen paidoissa yhteensä 699 maalia. Juhlamaali jäi kuitenkin vielä odottamaan tulevaisuuteen. Argentiinalainen laukoi kuudesti ottelun aikana.