Lionel Messillä ei ollut sunnuntaina Huescaa vastaan ehkä ihan paras iltansa, sillä supertähti hassasi muutaman suoran vapaapotkun, epäonnistui maalintekoyrityksissään eivätkä kaikki keskityksetkään osuneet nappiin. Siitä huolimatta argentiinalainen syötti ottelun ainoan, Frenkie de Jongin tekemän maalin, kun Barcelona kaatoi sarjajumbon 1-0.

Messillä oli joka tapauksessa juhlapeli, monessakin mielessä. Hän pelasi 500. ottelunsa La Ligassa, ja syötti ammattilaisuransa 300. maalin. Syötöistä 260 on syntynyt tasan 750 Barcelonan paidassa pelatussa ottelussa, ja 40 Argentiinan maajoukkueessa. A-maaotteluita Messi on pelannut 142.

FC Barcelona

@FCBarcelona
3️⃣0️⃣0️⃣ career assists for Leo #Messi! (260 Barça & 40 Argentina) 🤯

Messin 300 maalisyötöstä useimmin on nauttinut Atlético Madridiin täksi kaudeksi siirtynyt Luis Suárez, joka on tehnyt Messin syötöistä 39 maalia. Toiseksi eniten maaleja Messin syötöistä on tehnyt Neymar, 20. Seuraavina listalla tulevat Pedro (18), Samuel Eto’o ja David Villa (12 molemmat) sekä Alexis Sánchez (11). Kukaan Barcelonan nykyjoukkueesta ei siis mahdu kuuden eniten Messin syötöistä viimeistelleen joukkoon.

Messi on Barcelonan kaikkien aikojen ottelutilastoissa jo hyvin lähellä seuraikoni Xavin ennätyksiä ja ottelutilastojen kärkipaikkaa. Xavi pelasi La Ligassa 505 ottelua, joten Messillä on lukemaan matkaa enää viisi peliä. Kaikki kilpailut huomioituna Messillä on Xavin ennätykseen matkaa vielä 17 peliä, sillä Xavi pelasi Barcelonassa 767 virallista ottelua. Tuokin ennätys siis vaihtanee vielä tämän kauden aikana omistajaa.

Lähteet: AS ja Barcelonan kotisivut