Betisin päävalmentaja Manuel Pellegrini haukkui La Ligaa kovin sanakääntein viikonloppuna.

Chileläisluotsi oli Cádiz-ottelun jälkeen tuohtunut siitä, kuinka vastustaja kulutti jatkuvasti aikaa. Kyseessä ei ollut yksittäinen ilmiö, sillä vastaavaa on nähty useissa muissakin otteluissa.

– Meidän on tehtävä ponnisteluja erotuomarien, valmentajien ja pelaajien kesken, jotta La Liga ei olisi näin häpeällinen sarja, koska erotuomarikokouksessa he kertoivat tämän olevan Euroopan hitain liiga, Pellegrini latasi.

– Tässä sarjassa sukelletaan ja kulutetaan aikaa eniten, se on häpeällistä. Meidän on pidettävä huolta siitä, että ihmiset näkevät näytöksen, koska he maksavat siitä.

Pellegrini on asian ytimessä, sillä La Ligan otteluiden aktiivinen peliaika laahaa tilastojen valossa selvästi muita Euroopan huippusarjoja perässä.

Optan tilastojen mukaan La Ligan alkukauden otteluissa aktiivinen peliaika on ollut historiallisen alhainen, vain 50 minuuttia ja 57 sekuntia. Otanta on toki pieni, mutta muissa sarjoissa vastaava lukema on selvästi korkeammalla.

Saksan Bundesliigassa aktiivinen peliaika on ollut 53:26, Englannin Valioliigassa 54:15, Italian Serie A:ssa 54:20 ja Ranskan Ligue 1:ssa 55:41.

Marca mainitsee, että syy on sekä pelaajien, valmentajien että tuomareiden. Pelaajien tulisi jatkossa pyrkiä välttämään sukeltelua sekä turhaa ajankulutusta. Valmentajien tehtävä on kannustaa suojattejaan tähän. Tuomarit puolestaan voisivat antaa rohkeammin lisäaikaa ajanpeluusta, ja välttää pysäyttämästä peliä jatkuvalla syötöllä.