Barcelonassa puhalsi siirtoikkunassa melkoinen myräkkä. Tulijoita oli paljon, ja lähtijöitä vielä enemmän (Barcelonan siirtoikkuna-analyysiin tästä).

Kaikkein merkittävin lähtijä oli joukkueen kuuden vuoden aikainen ykköskärkimies Luis Suárez. 33-vuotias uruguaylainen olisi halunnut Barcelonassa jatkaa, mutta seurajohto oli toista mieltä, ja niinpä Suárez siirtyi pilkkahinnalla Atlético Madridiin.

Suárezin väitetyn kylmäkiskoinen kohtelu sai myös Barcelonan keulakuvan ja tärkeimmän pelaajan Lionel Messin pyytämään siirtoa. Messin sopimuksen ilmaissiirron mahdollistanut pykälä oli kuitenkin vanhentunut, ja niinpä hän jäi vielä (ainakin) täksi kaudeksi Barcelonaan.

Vaikka Messi ja Barcelona olivatkin mediatietojen – ja muun muassa Messin someavautumisten – mukaan pahasti sukset ristissä, on argentiinalainen osoittanut ammattimaisuutensa kauden startattua. Koeman ei lausu Messistä puolikastakaan pahaa sanaa.

– Messi tekee kaiken, mitä odotan pelaajalta ja kapteenilta. Kun tein valmentajasopimuksen, otin välittomästä yhteyttä Leoon. Menin hänen kotiinsa ja puhuin hänelle hänen tulevaisuudestaan, Koeman kertoi hollantilaisen NOS-kanavan haastattelussa.

– Oli selvää, että Messi oli tyytymätön. Lopulta kaikki sujui kuitenkin hyvin. Siitä hetkestä lähtien, kun hän ilmoitti jatkavansa Barcassa, hän on tehnyt kaiken, mitä olen häneltä odottanut.

Koeman kertoo Suárezin lähdön johtuneen enemmän seuran johtajista kuin hänestä itsestään – toisin kuin julkisuudessa on joskus annettu ymmärtää.

– Suárezille alkoi olla vaikeampaa löytää peliaikaa, ja tein sen hänelle rehellisesti selväksi. Hän ei pitänyt siitä, mutta minulla ei koskaan ollut ongelmia hänen kanssaan.

– Hän vain harjoitteli, ja harjoitteli hyvin. Minun välini Luisin kanssa ovat kunnossa, mutta seura oli sitä mieltä, että joukkuetta piti nuorentaa. Sen näkee nyt ryhmässä, hollantilaisvalmentaja huomautti.

Mediatietojen mukaan Koeman ilmoitti Suárezille tämän myynnistä alle minuutin kestäneessä puhelussa. Sen väitetään ymmärrettävästi ylittäneen Messin ärsytyskynnyksen, sillä kaksikko perheineen on hyviä ystäviä.

– Jos pukukopissa on joku, jonka kanssa sinä, vaimosi ja lapsesi viettävät paljon aikaa myös vapaa-ajalla, se on aivan looginen reaktio. Sanoin myös Messille niin: ”Ymmärrän pettymyksesi ja minusta hänen lähtönsä on valtava sääli, mutta nämä ovat seurajohdon valintoja”, Koeman paljasti.

[readmore from=Koeman-Ronald]

Lopuksi hollantilaisvalmentaja muistutti, että pakonsanelema nuorennusleikkaus vaikuttaa tässä vaiheessa hyvin lupaavalta.

Ansu Fati on 17-vuotias. Pedri on myös 17 ja tulee saamaan tilaisuuksiaan. Ronald Araújo on 21-vuotias. Trincão on väläytellyt paljon ja on 20-vuotias. Lisäksi hankimme 19-vuotiasn Sergiño Destin. He kaikki ovat tulevaisuuden pelaajia.

Lähde: AS