Kesän merkittävimpiin pelaajasiirtoihin lukeutuu ehdottomasti Atlético Madridissa jota kuinkin ikonin asemaan edenneen Antoine Griezmannin loikka Barcelonaan. Ranskalaishyökkääjä oli Atlético-fanien suuri suosikki, mutta lähtö seurasta ei mennyt tyylikkäästi. Vastaanotto aikanaan Wanda Metropolitanolla voikin olla mielenkiintoinen.

Atlético on syyttänyt Barcelonaa siitä, että Barca houkutteli sopimuksenalaista Griezmannia riveihinsä jo viime helmikuussa, tärkeiden Mestarien liiga -ottelujen alla. Atléticon hallussa kerrotaan olevan tästä – ilman omistavan seuran suostumusta tapahtuneesta – houkuttelusta myös todisteita.

Nyt siirtosaagan yksityiskohdista on puhunut myös Éric Olhats, Griezmannin entinen neuvonantaja, joka on tätä nykyä Atlético Madridin palkkalistoilla. Olhats kritisoi Griezmannin toimintaa varsin jyrkästi ja vahvisti, että Barcelona neuvotteli pelaajan kanssa jo ennen Juventusta vastaan pelattua Mestarien liigan neljännesvälieräottelua.

– Antoine olisi ansainnut kunniakkaamman lähdön. Se on hänen ja hänen lähipiirinsä omaa syytä, Olhats totesi sunnuntaina ranskalaisessa Le Journal du Dimanchessa.

Olhatsin mielestä Griezmann on seurapomo Miguel Ángel Gilille, urheilujohtaja Andrea Bertalle ja valmentaja Diego Simeonelle ”valtavan paljon velkaa”.

– Ymmärrän, että hän kaipasi vaihtelua oltuaan samassa seurassa viisi kautta, Olhats lisää.

Koko kiista on Barcelonan kannalta äärimmäisen vakava kahdestakin syystä. Ensinnäkin Griezmannin sopimuksessa oli osto-optio, joka putosi 1. heinäkuuta 200 miljoonasta 120 miljoonaan euroon. Jos voidaan todistaa, että sopimus oli tehty jo aiemmin, joutunee Barcelona pulittamaan Atléticolle 80 miljoonaa ylimääräistä.

Lisäksi Barcelona on saanut FIFA:lta jo aiemmin siirtokiellon rikottuaan alaikäisten pelaajien värväyssäännöksiä. Mikäli Barcelonan todetaan toimineen jälleen – tietoisesti ja tahallaan – sääntöjen vastaisesti ja neuvotelleen pelaajan kanssa ilman omistavan seuran lupaa, voi sitä uhata ”rikoksenuusijana” pahimmillaan jälleen vakava sanktio. Ainakin Atlético on Barcelonan toiminnasta jo La Ligalle ja Espanjan jalkapalloliitolle reklamoinut.

Olhats kertoo Griezmannin lähdöstä mielenkiintoisen yksityiskohdan. Kun hän oli vielä Griezmannin edustaja, Gerard Piqué ja Luis Suárez soittivat Griezmanille useita kertoja ja Lionel Messi kerran. Olhats oli vakuuttanut Griezmannin siitä, että vielä on liian aikaista. Barcelona kuitenkin otti mieheen uudelleen yhteyttä ennen Mestarien liigan neljännesvälieriä.

– Neuvottelut eivät tapahtuneet sopivalla hetkellä, Olhats toteaa ja sanoo uskovansa Gilin väittämiin todisteisiin sääntörikkomuksesta.

Olhats kertoo Griezmannin soittaneen hänelle siirron vahvistuttua, mutta koko soppa jätti ex-agentin suuhun kitkerän maun.

– Antoine ei ole paha poika. Hän vain ei katso taaksepäin edetessään. Hän unohtaa ihmiset, jotka eivät enää kuulu hänen lähipiiriinsä.

Lähde: AS