Raúl García kertoi hiljattain mielipiteensä otteluiden pelaamisesta tyhjien katsomoiden edessä. Lue uutinen täältä.

33-vuotias Athletic-peluri käväisi Marcan T4 –radio-ohjelman vieraana ja kyseenalaisti säännön, jonka mukaan pelaajat eivät saa halata toisiaan juhliessaan maalia.

Bundesliiga käynnistyi viime viikonloppuna, eivätkä pelaajat halanneet toisiaan maalinteon jälkeen. Espanjassa on kaavailtu samanlaista sääntöä, jonka mukaan kaikkea mahdollista turhaa kontaktia on vältettävä.

– Tyhjille katsomoille pelatessa ei tunnu, että pelaisi oikeaa ottelua. Ottelussa ei ole samanlaista rytmiä ja tuntuisi siltä kuin katsoisi harjoituksia. Jos pelaat tosissasi kilpailullisessa ottelussa, on siinä joka tapauksessa kontaktia.

– Kaikki säännöt, joilla yritetään estää koronaviruksen leviämistä, ovat mielestäni elintärkeitä, mutta en näe syytä sille, miksemme voisi halata toisiamme maalin jälkeen, jos harjoittelemme koko viikon yhdessä ennen otteluita.

Athletic tunnetaan fanaattisesta yleisöstään, ja seuralle San Mamésilla pelaaminen kannattajiensa edessä on ollut aina suuri etu.

– Meille San Mamésilla pelaaminen on kannattajien myötä aina suuri etu, ja sen menettäminen antaa tasoitusta. Meidän on keskityttävä entistä enemmän. Olen pelannut ennenkin tyhjille katsomoille ja se on vaikeaa.