Joan Laportaa pidetään Barcelonan maaliskuisten puheenjohtajavaalien suurimpana voittajasuosikkina, mutta pitkäjänteistä kampanjaa tehnyt Víctor Font haluaa haastaa hänet tosissaan. Font korosti Catalunya Radion ”Tot Gira” -ohjelman haastattelussa sitä, kuinka tärkeänä hän pitää sitä, että Lionel Messi jatkaisi Barcelonassa ensi kaudellakin. Fontin projektin keskiössä on toiselle seuraikonille suunniteltu rooli.

– Messi on sanonut, että hän haluaa jatkaa Barcelonassa kesän burofaxistaan (toim. huom. jossa Messi esitti seuralle siirtopyynnön) huolimatta. Jatkaakseen Barcelonassa hän haluaa kuitenkin kilpailukykyisen projektin, Font totesi.

– Messiä ei vakuuta puheenjohtaja, josta hän pitää enemmän tai vähemmän, vaan urheilullinen projekti, jossa on johtajuutta. Meidän projektimme, jota johtaisi Xavi Hernández, on paras.

Qatarilaista Al Saddia valmentava Xavi on Fontin mukaan antanut hänen projektilleen täyden tukensa. Font on jo pitkään suunnitellut Xaville roolia seurassa, joko valmentajana tai urheilupuolen johtajana.

– Xavi Hernández on jo sanonut, että hän tukee projektiani. Hän sanoi niin vuosi sitten ja on mukana ehdokkuutemme verkostossa. Minä olen kyllästynyt valeuutisiin ja siihen, että ihmisten mieliä yritetään sekoittaa pahoin tarkoitusperin. Olen pettynyt joidenkin valheisiin ja kyynisyyteen.

Fontin mukaan juuri hänen kampanjansa on ainoa, jossa Xaville on varattu iso rooli, sillä Laportan ja kolmannen ehdokkaan Toni Freixan suunnitelmiin Xavi ei kuulu.

– Laporta ja Freixa ovat jo sanoneet, ettei Xavi tulisi lyhyellä aikavälillä. (Edellinen puheenjohtaja Josep María) Bartomeukin yritti sitä kahteen otteeseen. Mitä lajin tuntemukseen ja johtajan kykyihin tulee, Xavin kaltaista ei ole toista.

Font myönsi myös olevansa pahoillaan siitä, ettei Barcelona onnistunut hankkimaan toppari Eric Garcíaa Manchester Citystä tammikuun siirtoikkunassa.

[readmore from=Barcelona]

– Valitettavasti Eric García ei saapunut meille erilaisten intressien takia. Olen varma, että jos meillä ei olisi ollut väliaikaista johtoa vaan jo pysyvä puheenjohtaja, hän olisi jo Barcelonan pelaaja.

– Minä halusin auttaa tekemään Barcelonasta kilpailukykyisemmän. Jos Freixa sanoo minun halunneen antaa Manchester Citylle rahaa, hän haluaa vain vähätellä minua, Font lisäsi.

Lähde: AS