Real Madridin maalivahti Thibaut Courtois jouduttiin ottamaan viime viikolla Mestarien liigan ottelussa Club Bruggea vastaan vaihtoon jo tauolla.

Maalivahdin varhainen vaihtaminen on sen verran harvinaista, että liikkeelle lähti heti hirvittävä määrä huhuja, joita Madrid ampui myöhemmin alas.

Seura kertoi tiedotteessaan, että belgialaisvahti kärsi suolitulehduksesta, nestehukasta ja elektrolyyttien epätasapainosta, minkä takia hän joutui jättämään ottelun kesken. Samalla Madrid kiisti, että Courtois’n, 27, vaihto olisi johtunut paniikkikohtauksesta, josta Espanjassa huhuttiin.

Belgian A-maajoukkueen päävalmentaja Roberto Martínez kiisti myös väitteet paniikkikohtauksesta, mutta vahvisti, että suolitulehdus on koetellut hänen luottotorjujaansa.

– Hänen on saatava 1,5-2 kiloa painoa, sanoi Martínez AS:n mukaan.

Courtois on jo palannut täysipainoisiin harjoituksiin Belgian maajoukkueen kanssa. Hänen odotetaan pelaavan Belgian molemmissa EM-karsintaotteluissa, ellei hänen voinnissaan tapahdu yllättävää muutosta. Belgia kohtaa tänään, torstaina, San Marinon ja sunnuntaina Kazakstanin.

Ennen viime kautta Chelseasta Real Madridiin siirtynyt Courtois on saanut runsaasti kritiikkiä esityksistään, mutta Martínezin mukaan Courtois ei kalpene vertailussa kenellekään.

– Olen vakuuttunut, että hän on maailman paras maalivahti.