Barcelonassa valmistaudutaan vilkkaaseen siirtokesään, kertoo AS. Lehti puhuu jopa 10 pelaajan mahdollisista lähdöistä.

Kolme nimeä poistuu rosterista joka tapauksessa; lainapelaajat Kevin Prince Boateng ja Jeison Murillo, sekä sopimuksensa päättävä Thomas Vermaelen. Belgialaiselle on kerrottu jo hyvissä ajoin, ettei uutta kontrahtia ole luvassa.

Maalivahti Jasper Cillessen ei aio istua toista kautta perättäin penkillä, vaan on lähdössä. Harvalukuiset esiintymiset kentällä ovat kuitenkin olleet sen verran laadukkaita, että Barcelona on asettanut hollantilaiselle 30 miljoonan euron hintalapun.

Hinta saattaa muodostua ongelmaksi pelaajalle, jota on melko selkeästi vaadittu ulos seurasta. Philippe Coutinhon tie Blaugranassa näyttää olevan vääjäämättä tukossa. Brasilialainen tuli kuitenkin niin isolla summalla, ettei ulospääsykään voi tapahtua pikkurahoilla. Vaikka esitykset ovat olleet vaisuja, puhutaan 100 miljoonasta eurosta.

Samuel Umtitin nimeä ei välttämättä odotettu poistolistalle, mutta loukkaantumisten rikkoma kausi ei ole ollut toivotun kaltainen. Clément Lenglet on ohittanut maanmiehensä nokkimisjärjestyksessä, ja seuran tulijapuolelle odotetaan vielä Matthijs De Ligtiä, joka tullee tekemään saman.

Malcom omaa melko pienet kertoimet lähtijäksi. Brasilialaisen kauppa ei lopulta ollut Barcelonalta erityisen onnistunut. Seura maksoi tästä 41 miljoonaa euroa, ja haluaa ainakin valtaosan summasta katettua myynnillä edelleen.

Ivan Rakiticin kohtalon katsotaan olevan liitoksissa valmentaja Ernesto Valverden tilanteeseen. Mikäli valmentaja vaihtuu, lähtee luultavimmin myös kokenut keskikenttämies.

Rafinhan uskotaan olevan kaupan, ja sama koskee myös Denis Suárezia. Jälkimmäisen kevätkauden laina Arsenalissa jäi kaikin puolin torsoksi, ja päättyi loukkaantumiseen, jonka johdosta myynti saattaa olla haastavaa.