La Ligan kausiennakko 2024-25: Barcelona pääsemässä kuilusta takaisin reunalle – huipulle vielä pitkä matka
Barcelona lähtee kauteen uusin opein, kun saippuaoopperan myötä Xavi vaihdettiin Hansi Flickiin. Kesän mittaan Barca on havitellut siirtomarkkinoilta Espanjan maajoukkuepelaajia.
- Viime kausi
- Pelaajasiirrot
- Valmennus ja pelitapa
- Seuraa heitä
- Ihanneavaus
- Arvio sijoituksesta
- Otteluohjelma
Viime kausi
Barcelona lähti viime(kin) kauteen hankalasta tilanteesta. Muun muassa Ousmane Dembélé ja Antoine Griezmann myytiin, ja seuralegendat Sergio Busquets ja Jordi Alba lähtivät jäähdyttelemään Yhdysvaltoihin. Toisaalta Barca teki yhden kaappaukseksi osoittautuneen nappihankinnan, kun Ilkay Gündogan siirtyi seuraan ilmaiseksi.
Tuloksellisesti kausi alkoi kohtuullisen hyvin, kun joukkue ei hävinnyt kertaakaan 13 ensimmäisessä ottelussa. Lokakuussa Barcelona hävisi kauden ensimmäisen El Clásicon; Jude Bellingham iski voittomaalin lisäajalla. Siitä alkoi vähän heikompi jakso, ja Barca hävisi seuraavan puolentoista kuukauden aikana toisenkin ottelun La Ligassa ja kahdesti Mestarien liigassa.
Tammikuussa tuli pari muutakin tappiota isoissa peleissä: Supercopan finaalissa Real Madridia vastaan 1-4 ja Copa del Reyn puolivälierissä Athletic Bilbaoa vastaan. Kun vielä Copasta putoamisen jälkeen Barca hävisi La Ligassa Villarrealille, katalonialainen saippuaooppera käynnistyi.
Xavi ilmoitti, ettei aio jatkaa päävalmentajana kauden jälkeen. Kuin salamaniskusta Barcelona alkoi pelata paremmin. Joukkue hävisi loppukauden aikana enää kolme ottelua, joskin tappiot olivat isoja; Mestarien liigan puolivälierissä PSG:tä vastaan ja La Ligassa jälleen Real Madridia vastaan (kuriositeettina Bellingham ratkaisi jälleen lisäajalla).
Koko kevään ajan Barcelonan seurajohto yritti taivutella Xavia pyörtämään päätöksensä. Lopulta taivuttelu onnistui, ja huhtikuun lopussa uutisoitiin Xavin jäämisestä seuraan. Vaan kuinkas sitten kävikään. Vain kuukautta myöhemmin uutisoitiin päinvastaista: Xavi jättää sittenkin seuran. Ja jotta hullunmylly oli täydellinen, Xavi ei lopulta jättäytynyt itse pois, vaan puheenjohtaja Joan Laporta päätyikin antamaan seuralegendalle potkut.
– Jos Xavi voi muuttaa mielipidettään, niin mekin voimme, Laporta sanoi kuin suoraan päiväkotilapsen hiekkalaatikkoleikeistä.
Xavin tilalle palkattiin Bayern Münchenissä ja Saksan maajoukkueessa uraa luonut Hansi Flick. Tuloksellisesti uusi aika on alkanut kohtuullisesti, sillä harjoituskaudella Barcelona kaatoi Manchester Cityn rankkareilla 3-2 ja Real Madridin varsinaisella peliajalla 2-1. Toisaalta kenraaliharjoituksessa Barcelona hävisi kotonaan AS Monacolle rumasti 0-3. Näin rumasti ei ole käynyt perinteisessä Joan Gamper -ottelussa yli 40 vuoteen.
Pelaajasiirrot
Barcelona on pyrkinyt saamaan talouttaan entistä terveempään suuntaan, mutta samaan aikaan joukkuetta on yritetty vahvistaa. Tärkein asia seuran tulevaisuuden kannalta on ollut se, että koko ajan on lähestytty 1:1-säännön alaisuuteen pääsemistä, mitä tulee siirtomarkkinoihin. Suomeksi: Barcelona on piakkoin pääsemässä tilanteeseen, jossa se saa taas käyttää sisään tulevaa rahaa sellaisenaan pelaajahankintoihin ja palkkoihin.
Barcelona hankki jo Espanjan EM-joukkueessa ihastuttaneen Dani Olmon. Niin ikään huippukisat pelannutta Nico Williamsia Barca on myös yrittänyt kosiskella, mutta näillä näkymin Williams jää Athleticiin.
Myyntipuolella Barcelonalta voidaan vielä odottaa liikkeitä: Ansu Fatia on huhuiltu espanjalaisseuroihin, ja Vitor Roqueta Valioliigaan. Toppariosastoltakin muun muassa Mikayil Faye ja Clément Lenglet saatetaan vielä myydä.
Lähteneet
Julián Araujo, Barcelona -> Bournemouth, 10 miljoonaa euroa
Hankittiin Barcelonaan puolitoista vuotta sitten. 23-vuotias Araujo oli ensimmäisen kevään Barcelonan kakkosjoukkueessa kirjoilla ja pelasi viime kauden lainalla Las Palmasissa. Ei vakuuttanut seurajohtoa niin, että hänestä olisi haluttu pitää kiinni. Lähti nyt Valioliigaan pelaamatta yhtäkään kilpailullista ottelua Barcelonan edustusjoukkueessa. Siitä huolimatta Barca teki viisi miljoonaa euroa voittoa.
Chadi Riad, Barcelona -> Real Betis, 9 miljoonaa euroa
Mallorcan ja Barcelona juniori pelasi jo viime kauden Betisissä lainalla. Betis käytti osto-optionsa ja kauppasi Riadin, 21, eteenpäin Valioliigan Crystal Palaceen. Siitäkin kaupasta Barcelonan tilille kilahti puolet siirtosummasta, joten yhteensä Barca nettosi topparilupauksesta reilu kymmenen miljoonaa. Barcelonan ykkösjoukkueessa Riad pelasi kaiken kaikkiaan vain yhden ottelun.
Marc Guiu, Barcelona -> Chelsea, 6 miljoonaa euroa
Lupaava kookas kärkipelaaja, joka iski Barcelona-debyytissää maalin toisella kosketuksellaan. Barca ei kuitenkaan kyennyt takaamaan Guiulle, 18, sellaista tulevaisuutta tai palkkaa kuin mitä Chelsea. Barcelona sai lopulta pelaajasta vain ulosostopykälän mukaiset kuusi miljoonaa euroa. Pelasi Barcan ykkösjoukkueessa seitsemän ottelua ja teki kaksi maalia.
Estanis Pedrola, Barcelona -> Sampdoria, 3 miljoonaa euroa
20-vuotias laitahyökkääjä vietti Barcelonan akatemiassa pari kautta, kunnes siirtyi viime kaudeksi lainalle Italian Sampdoriaan. Siirrosta tehtiin nyt pysyvä kolmen miljoonan euron hintaan. Ehti pelata Barcelonan edustusjoukkueessa yhdessä ottelussa.
Sergiño Dest, PSV Eindhoven -> Barcelona, ilmaissiirto
Floppihankinta Ronald Koemanin ajoilta. Hankittiin koronavuonna 2020 Ajaxista 21 miljoonalla eurolla. Pelasi Barcelonassa 72 ottelua, eikä oikein missään vaiheessa sopeutunut La Ligan vaatimustasoon. Kävi lainalla AC Milanissa ja viime kaudella PSV:ssä, johon siirtyi nyt pysyvästi. Barcelona oli valmis päästämään Destin ilmaiseksi pois, koska sillä oli kiire saada laitapakin palkka pois kirjoistaan ennen uuden palkkakattojakson alkamista.
Oriol Romeu, Barcelona -> Girona, laina
Hankittiin vuosi sitten täyttämään edes joiltain osin Sergio Busquetsin saappaita. Romeu on Barcelonan kasvatti ja hänellä oli hyvä kausi alla Gironassa, mutta Barcassa hommasta ei tullut oikein mitään. Romeulla ei riitä tekninen taito, pelinlukutaito eikä nopeus, jotta hän voisi pelata kutospaikkaa barcelonalaisessa pelityylissä. Palaa nyt Gironaan lainan muodossa.
Sergi Roberto, Barcelona -> ilman seuraa
Seuralegenda olisi saanut jatkosopimuksen, jos Xavi olisi jatkanut päävalmentajana. Hansi Flick ei kuitenkaan Robertolle ole nähnyt käyttöä, joten Roberto saa etsiä itselleen uuden seuran. Seuralegendan asemaan noussut Roberto olisi halunnut jättää faneille jäähyväiset kentällä. Nyt siihen ei ollut mahdollisuutta, vaan Roberto joutui tyytymään elokuiseen lehdistötilaisuuteen. Jälleen yksi seuran suuri hahmo, jonka lähdön Barcelona-johto onnistui pilaamaan.
Marcos Alonso, Barcelona -> ilman seuraa
Marcos Alonso pelasi Barcelonassa kaksi kautta, eikä hänelle tarjottu jatkoa. Oli paljolti varamiehen roolissa ja pelasi yhteensä 45 ottelua.
João Félix, Barcelona -> Atlético Madrid, laina päättyi
Poltti sillat Atléticoon, kun kertoi lainapestin alla halunneensa aina Barcelonaan. Pelasi kauden aikana lopulta 44 ottelussa, mutta oli pelistä toiseen vaisu. Vain ottelussa Atléticoa vastaan osoitti olevansa huipputason hyökkääjä. Tämän hetken tietojen mukaan Félix on seuraavaksi siirtymässä Chelseaan.
João Cancelo, Barcelona -> Manchester City, laina päättyi
Samat vahvuudet ja heikkoudet kuin aiemmissakin seuroissa. Cancelo vahvisti Barcelonan pallollista pelaamista ja laitamurtautumista, mutta puolustussuuntaan teki valtavasti isoja virheitä. Barcelona on periaatteessa kiinnostunut jatkamaan yhteistyötä Cancelon kanssa, mutta vain jos se tapahtuu käytännön ilmaiseksi. Siihen taas City ei todennäköisesti suostu.
Saapuneet
Dani Olmo, RB Leipzig -> Barcelona, 55 miljoonaa euroa
Barcelonan kasvatti, joka valitsi hyvin nuorena erilaisen polun ja lähti rakentamaan uraansa Dinamo Zagrebin ja RB Leipzigin kautta. Huhuttiin jo parin vuoden ajan Barcelonaan, mutta nyt siirrosta tuli vihdoin totta. Kenties Barcelonan ostointoon vaikutti Olmon huipputason esitys EM-kisoissa.
Olmo voi pelata niin hyökkäävänä keskikenttäpelaajana kuin molemmilla laidoilla. Hän näkee kentän ja tyhjät tilat hyvin, ja kykenee myös hyödyntämään ne – joko syötöillä tai omilla liikkeillä. Olmo ei ole erityisen nopea pelaaja, mutta pää toimii nopeasti.
Barcelonan kannattajien keskuudessa lähinnä mietityttää, miksi seura käytti 55 miljoonaa Olmoon, kun joukkueessa on jo laadukkaita kymppipaikan pelaajia ja laitureita. Monen mielestä olisi ollut tärkeämpää vahvistaa esimerkiksi laitapakkiosastoa. Toisaalta moni samalla unohtaa, että Olmo voi olla juuri sellainen thomasmüllermäinen pelaaja, joka on elintärkeä Flickin hyökkäyspelille.
Pau Víctor, Girona -> Barcelona, 2.7 miljoonaa euroa
Mielenkiintoinen hankinta tulevaisuutta silmällä pitäen. Gironan kasvatti pelasi jo viime kauden lainalla Barcelonan kakkosjoukkueessa ja iski 39 ottelussa tehot 20+6. Se vakuutti Barcelonan seurajohdon, ja ainakin harjoituskauden Víctor, 22, pelasi ykkösjoukkueen mukana. Jälki USA:n-kiertueella oli väkevää; Víctor iski yhden maalin Manchester Cityä vastaan ja kaksi Real Madridin verkkoon.
Víctorin asemaa parantaa se, että hän voi pelata sekä laidoilla että piikissä. Nuorukaisen asema paranee entisestään, jos Fati ja Roque kaupataan muualle.
Mikayil Faye, Barcelona Atlètic -> Barcelona
Huippulupaavaa topparia on huhuiltu muualle, kun Barcelonassa ei ole peliaikaa irronnut. Kesän mittaan puhuttiin Porto-siirrosta, sitten näytti siltä, että Faye1,9 saisi sauman Barcelonassa, mutta nyt kuitenkin nuorukaista ollaan taas kauppaamassa muualle.
Héctor Fort, Barcelona Atlètic -> Barcelona
Juuri 18 vuotta täyttänyt laitapakki on hyvin mahdollisesti seuraava läpimurron tekevä La Masian kasvatti. Ykkösjoukkueessa pelejä on kertynyt tähän mennessä kymmenen. Jos João Cancelon lainaa ei uusita, Fortille on tulossa selvästi aiempaa enemmän vastuuta alkavalla kaudella. Fort kilpailee oikealla peliajasta Jules Koundén kanssa.
Marc Casadó, Barcelona Atlètic -> Barcelona
Keskikentän pohjapelaaja on 20-vuotiaana pelannut vasta viisi ottelua Barcelonan ykkösjoukkueessa, mutta nyt tilanne voi kääntyä aivan päälaelleen. Barcan rahat eivät riitä huipputason kutospelaajaan luokkaa Joshua Kimmich tai Martin Zubimendi. Seurassa katseet on käännetty omaan akatemiaan, ja siksi Casadó voi saada elämänsä sauman. Casadó on jopa saanut Barcelonan kopissa lempinimen: ”Kimmich”.
Ansu Fati, Brighton -> Barcelona, laina päättyi
Mielenkiintoinen lainalta palaaja. Oli aikoinaan valtavan lupaava – vähän sellainen nykypäivän Lamine Yamal. Loukkaantumiset suistivat uran raiteiltaan, ja Fati on sittemmin etsinyt suuntaansa. Viime kausi meni lainalla Brightonissa, eikä kausi sujunut mitenkään erityisen hyvin. Fati voi saada vielä yhden sauman Barcelonassa, mikäli Barca ei saa hankittua Nico Williamsia. Todennäköisempää kuitenkin on, että Fati kaupataan ennen siirtoikkunan umpeutumista.
Eric García, Girona -> Barcelona, laina päättyi
García on hyvä toppari, muttei loistava. Taso ei vain ihan tunnu riittävän Barcelonan tasoisessa joukkueessa. Edelle ajavat ainakin Ronald Araújo, Pau Cubarsí ja Koundé. Joukkueesta löytyvät vielä Andreas Christensen, Iñigo Martínez, Mikayil Faye ja Clément Lengletkin, joskin kaksi viimeksi mainittua ovat näillä näkymin lähtökuopissa. Toisaalta Garcían arvoa lisää se, että hän kykenee pelaamaan myös keskikentän pohjalla.
Clément Lenglet, Aston Villa -> Barcelona, laina päättyi
Hylkiö, josta Barcelona ei ole päässyt eroon. Clément oli alkuun pätevä toppari Barcelonassa, mutta melko nopeasti virheherkkyys suisti ranskalaisen uran luisuun. Pari viime kautta Lenglet pelasi Valioliigassa, ensin Tottenhamissa ja sitten Aston Villassa.
Sopimus Barcelonan kanssa kattaa vielä kaksi kautta, ja pahat kielet kertovat, ettei Lenglet’llä ole aikomusta purkaa sopimusta, sillä se on pelaajan kannalta erittäin tuottoisa. Ranskalaistopparia yritetään tiettävästi kaupitella muualle, mutta juurikin miehen korkea palkka aiheuttaa ongelmia.
Pablo Torre, Girona -> Barcelona, laina päättyi
Siirtyi kaksi vuotta sitten Barcelonaan suurten odotusten siivittämänä. Ensimmäisellä kaudella jäi mitättömään rooliin Barcassa, eikä vastuuta tullut kovin paljon Gironassakaan viime kaudella lainalla. Sen verran tiukkaa on kilpailu Barcelonan keskikentällä – etenkin Dani Olmon hankinnan myötä – että Torre hyvin mahdollisesti kaupataan muualle ennen siirtoikkunan umpeutumista.
Álex Valle, Levante -> Barcelona, laina päättyi
20-vuotias vasen pakki on ollut Barcelonan harjoituskauden ehkä suurin yllättäjä. Hansi Flick on antanut vastuuta ja laitapakki on vastannut huutoon. Valle voisi periaatteessa muodostaa Álex Balden kanssa tandemin vasemman pakin tontilla ja tarvittaessa tuurata oikeallakin.
Mahdollinen ongelma on se, että Vallen sopimus on päättymässä ensi kesänä ja ulosostopykälän suuruus on tällä hetkellä vain kolme miljoonaa euroa. Sopimushaasteita pyritään tiettävästi tällä hetkellä ratkomaan kulisseissa samaan aikaan, kun Flick pohtii, riittääkö Vallen taso Barcelonalle.
Valmennus ja pelitapa
- Päävalmentaja: Hansi Flick
Hansi Flick on monelle jalkapallon seuraajalle tavallaan tuttu mutta toisaalta vähän vieraskin nimi. Eikä ihme. 59-vuotias saksalainen on toiminut suuren osan urastaan apuvalmentajana ja urheilutoimenjohtajana.
Vuosituhannen molemmin puolin Flick teki päävalmentajan hommia FC Bammentalissa ja Hoffenheimissa, mikä nosti hänet Salzburgin apuvalmentajan pestin kautta Joachim Löwin apuvalmentajaksi Saksan maajoukkueeseen. Siellä uran kruunasi maailmanmestaruus 2014.
Brasilian MM-kisojen jälkeen Flick teki viisi vuotta johtajapuolen hommia maa- ja seurajoukkuetasolla, ennen kuin hänet pestattiin Bayern Müncheniin Niko Kovacin apuvalmentajaksi marraskuussa 2019. Vähän yllättäenkin Flick olikin Bayernin päävalmentaja jo muutamaa kuukautta myöhemmin, kun Kovac sai potkut. Paljon paremmin ei olisi Flickillä voinut mennä, sillä hän johdatti saksalaisjätin tuolla kaudella triplaan.
Flickin ura Bayernissa jäi alle kahden kauden pituiseksi miehen oman toiveen mukaisesti. Siitä huolimatta Flick ehti voittaa Bayernissa peräti seitsemän pokaalia ja hänen voittoprosenttinsa oli peräti 83. Bayernista Flickin matka jatkui Saksan maajoukkueen päävalmentajaksi, mutta se taas ei mennyt nappiin. Flick kesti lauteilla kaksi vuotta ennen potkuja ja hänen pistekeskiarvonsa oli maajoukkueen historian toiseksi heikoin.
Vajaan vuoden sapattivapaan jälkeen Flick pestattiin Barcelonaan. Mitä häneltä voidaan odottaa?
Ensimmäinen ja ehkä tärkein asia on ollut se, mitä Barcelona-yhteisö on jo pitkään Saksasta haikaillut: intensiteettiä ja positiivisella tavalla kuria. Ensimmäisten tietojen mukaan Flickin harjoituksissa Barcelonan pelaajat ovat joutuneet tekemään kovemmin hommia kuin pitkään aikaan.
Intensiteetti, kuri ja saksalaiselle futiskulttuurille tyypillinen vakavuus eivät ole Flickin kohdalla pelkkää sanahelinää. Teemojen on kerta kaikkiaan oltava kunnossa, jotta joukkue kykenee toteuttamaan Flickin pelifilosofiaa.
Flickin alaisuudessa Barcelona pelannee paljolti muodolla 4-2-3-1. Molempien laitapakkien on oltava aktiivisia, ja puolustuslinjaa nostetaan rohkeasti. Se on sinänsä tuttua Barcan pelaajille. On mielenkiintoista seurata, jatkaako Flick Xavin ja Pep Guardiolan viitoittamalla tiellä ja peluuttaa topparia/toppareita (lue Jules Koundé) laitapakkina. Siitä riippuu myös paljon se, minkä verran Héctor Fortin ja Álex Vallen kaltaiset nuoret saavat vastuuta.
Toppareiden on Flickin pelissä oltava hyvin kokonaisvaltaisia ja taitavia. Heidän täytyy osata syöttää niin lyhyitä kuin pitkiä palloja, heidän on uskallettava kuljettaa palloa tyhjään tilaan ja heidän on mielellään oltava nopeita. Tähän tarkoitukseen Barcelonalta sinänsä löytyy mainio ja toisiaan täydentävä topparipari Ronald Araújo-Pau Cubarsí.
Keskikentän pohjalle Flickillä on hyviä vaihtoehtoja, kuten puolustavammat Frenkie de Jong, Andreas Christensen ja Eric García sekä hyökkäävämmät Gavi, Pedri ja Ilkay Gündogan. Valinnat riippuvat paljolti siitä, millaisen keskinäisen dynaamikan Flick kussakin ottelussa haluaa kutospaikan kaksikoltaan. Suuressa osassa otteluita toinen pivoteista on profiililtaan todennäköisesti enempi pallonriistäjä ja toinen pelintekijä, jonka tehtävänä on nousta tukemaan hyökkäyksiä.
Yksi mielenkiintoisimmista rooleista Flickin sapluunassa lankeaa keskikentän kolmikon ylimmälle pelaajalle. Siihen Flick tarvitsee thomasmüllermäisen tilantulkitsijan, joka liikkuu taskuissa ja pyrkii luomaan ylivoimia laitureiden kanssa ja toisaalta ruokkimaan Robert Lewandowskia kärjessä. Tällaisia pelaajia joukkueessa voisivat olla Gündogan, Pedri ja ehkä ennen kaikkea Dani Olmo.
Pallottomana Barcelona jatkanee korkean prässin tiellä. Prässi-intensiteettiä mahdollisesti jopa lisätään entisestään. Se tosin vaatii pelaajilta hyvää keskittymistä, tieto-taitoa kollektiivin liikkeistä ja hyvää kuntopohjaa.
Tässä kaikessa piilee samalla Barcan tuttu sudenkuoppa: Flick tekee Barcasta mahdollisesti entistä hyökkäävämmän, joten tilanteenvaihdoissa joukkueen on kehityttävä isoin harppauksin. Nopeat harppuunahyökkäykset ja jopa yksinkertaiset pitkät pallot Barcelona-puolustuksen selustaan ovat olleet joukkueelle myrkkyä jo vuosikaudet. Jos Barca mielii jotain voittaa, tuo on asia, joka Flickin on saatava kuntoon.
Seuraa heitä
Frenkie de Jong
Edessä on vedenjakajakausi. Hollantilaista on jo monta vuotta pidetty erinomaisena ja monipuolisena keskikenttäpelaajana, mutta ihan parastaan de Jong ei ole oikeastaan koskaan saanut revittyä itsestään irti. Loukkaantumisetkin ovat häirinneet; mies on nytkin sairastuvalla.
De Jongille on aina ollut haasteellista lunastaa se monipuolisuus, jota häneltä odotetaan ja mihin hän periaatteessa pystyy. De Jongin pitäisi olla puolustusvaiheessa varma syötönkatkoja ja pallonriistäjä, ja toisaalta pallollisessa pelaamisessa syöttöjen pitäisi napsua korkealla prosentilla omille.
Kaiken päälle de Jongilta odotetaan tehoja. Kuulostaa epärealistiselta, mutta ei se ole ihan niinkään. Esimerkiksi viime kauden La Ligassa de Jongin tehot olivat vain 2+0. Aika paljon parempaan pitäisi pystyä, mikäli Barcelona mielii menestyä.
Fermín López
López oli ainoana voittamassa kesällä sekä EM- että olympiakultaa. EM-kisoissa rooli oli pieni, mutta olympialaisissa hän oli kenties turnauksen paras pelaaja.
21-vuotiaalle Lópezille viime kausi oli melkoinen läpimurto. Tasan vuosi sitten nuorukainen ei ollut vielä debytoinut Barcelonan ykkösjoukkueessa eikä Espanjan A-maajoukkueessa. Syksyllä hän vielä pelasi kolmannella sarjatasolla yhden ottelun Barcan kakkosjoukkueessa, mutta ne pelit olivat sitä myöten siinä.
Edustusjoukkueessa López pelasi viime kaudella lopulta 42 ottelua ja iski tehot 11+1. Tuli debyytti Espanjan maajoukkueessa ja paikka EM-kisakoneessa. Ja lopulta tosiaan vielä johtava rooli olympiajoukkueessa. Kaikki pelit huomioiden López urakoi viimeisen vuoden aikana 57 ottelua.
Nyt on edessä paluu arkeen ja se voi olla karu. Barcelona on hankkinut Dani Olmon, joka on nokkimisjärjestyksessä Lópezin edellä. Samoin ovat Pedri ja Ilkay Gündogan. Gavikin, jos Flick ei halua peluuttaa häntä keskikentän pohjalla. Kun vielä laidoillekin Barcelonalla on vaihtoehtoja, jää kysymys: mihin López mahtuu?
Alejandro Balde
Baldé, 20, on hyvin nuori, mutta vastuu on nyt kasvamassa todella suureksi. João Cancelon laina päättyi eikä sen uusiminen ole tämän hetken tietojen mukaan kovin lähellä. Nyt Barcelonan vasemman pakin tontilla tandemin muodostavat Balde ja niin ikään 20-vuotias Álex Valle.
Monen Barcelonan kannattajan mielestä niukkoja rahoja olisi kannattanut suunnata laitapakkiosaston vahvistamiseen. Nyt niin ei ole tehty, ja vähän riskillä lähdetään kauteen. Parhaimmillaan Balde on erinomainen etenkin hyökkäyssuuntaan, mutta miten mahtaa taso riittää kokonaisvaltaisessa pelaamisessa?
Flickin systeemissä Balde saanee reilusti tilaa operoida hyökkäyspelin tukena, mutta toisaalta hyökkäävä pelitapa vaatii myös isoa vastuunkantoa tilanteevaihdoissa.
Ihanneavaus
Arvio sijoituksesta
Sija: 2:s
Barcelona ei ole oikeastaan heikentynyt viime kaudesta, pikemminkin päinvastoin. Dani Olmo tuo jälleen uuden ulottuvuuden Barcelonan hyökkäyspelaamiseen, joskin laitapakkiosaston kapeus hirvittää.
Viime kaudella Barcelona jäi Real Madridista peräti kymmenen pisteen päähän ja oli vain neljä pistettä Gironaa parempi. Toisaalta Barcan maaliodottama oli sarjan paras ja pisteodottamakin vain noin 0,4 pistettä Real Madridia heikompi. Suomeksi sanottuna Real Madrid ylisuoritti tulosten valossa huomattavasti enemmän kuin Barca.
Real Madrid vahvisti joukkuettaan Kylian Mbappélla, joka kallistaa vaakakuppia yhä vahvemmin madridilaisten eduksi. Barcelona on kiinni kakkossijassa, mutta mestaruus tuntuu tässä vaiheessa liian kovalta haasteelta.
Pvm | Ottelu | Klo |
---|---|---|
20.10.2024 | BarcelonaBAR – SevillaSEV | 22:00 |
26.10.2024 | Real MadridMAD – BarcelonaBAR | 22:00 |
03.11.2024 | BarcelonaBAR – EspanyolESP | 17:15 |
10.11.2024 | Real SociedadSOC – BarcelonaBAR | 22:00 |
24.11.2024 | CeltaCDV – BarcelonaBAR | 21:00 |
01.12.2024 | BarcelonaBAR – UD Las PalmasLPA | 21:00 |
04.12.2024 | MallorcaMAL – BarcelonaBAR | 21:00 |
08.12.2024 | Real BetisBTB – BarcelonaBAR | 21:00 |
15.12.2024 | BarcelonaBAR – CD LeganesLEG | 21:00 |
22.12.2024 | BarcelonaBAR – Atlético MadridATM | 21:00 |
19.01.2025 | GetafeGET – BarcelonaBAR | 20:00 |
26.01.2025 | BarcelonaBAR – ValenciaVCF | 20:00 |
02.02.2025 | BarcelonaBAR – Deportivo AlavesALA | 20:00 |
09.02.2025 | SevillaSEV – BarcelonaBAR | 20:00 |
16.02.2025 | BarcelonaBAR – Rayo VallecanoRVC | 20:00 |
23.02.2025 | UD Las PalmasLPA – BarcelonaBAR | 20:00 |
02.03.2025 | BarcelonaBAR – Real SociedadSOC | 20:00 |
09.03.2025 | BarcelonaBAR – OsasunaOSA | 20:00 |
16.03.2025 | Atlético MadridATM – BarcelonaBAR | 20:00 |
30.03.2025 | BarcelonaBAR – GironaGIR | 20:00 |
06.04.2025 | BarcelonaBAR – Real BetisBTB | 20:00 |
13.04.2025 | CD LeganesLEG – BarcelonaBAR | 20:00 |
20.04.2025 | BarcelonaBAR – CeltaCDV | 20:00 |
23.04.2025 | BarcelonaBAR – MallorcaMAL | 20:00 |
04.05.2025 | Real ValladolidRVA – BarcelonaBAR | 20:00 |
11.05.2025 | BarcelonaBAR – Real MadridMAD | 20:00 |
14.05.2025 | EspanyolESP – BarcelonaBAR | 20:00 |
18.05.2025 | BarcelonaBAR – VillarrealVIL | 20:00 |
25.05.2025 | AthleticBIL – BarcelonaBAR | 20:00 |
Jaakko Perttilä
LUE MUUT ENNAKKOJUTUT
Voita kylpyläloma Pärnussa kahdelle – arvo 560€!
- Vastaa muutamaan nopeaan kysymykseen.
- Osallistu arvontaan.
- Voit voittaa kylpyläloman Pärnussa kahdelle!
- Palkinto sisältää kolme yötä kylpylähotellissa aamiaisineen, laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki ja kuljetukset Tallinna-Pärnu-Tallinna.
- Sport: Barcelona hankkii uuden maalivahdin ensi kesänä – tässä ykkösvaihtoehto
- Isä kehotti hollantilaistähteä jättämään Barcelona-siirron väliin
- Sergiño Dest kritisoi Xavia: ”Hän ei ollut rehellinen”
- Robert Lewandowski antoi suoraa palautetta Puolan valmennusjohdolle: ”En ole keskikenttäpelaaja”
- Barcelonalle hyviä uutisia Lamine Yamalista
- Lamine Yamal loukkasi takareittään – selvisi säikähdyksellä
- Ronald Koeman: Frenkie de Jong kaukana hyvästä pelikunnosta: ”Pelasi peläten”
- Sport: Barcelona saa pian maksettua velkansa Leo Messille
- Toni Kroos ilmoittautui UEFA:n valmennuskurssille – perustanut oman jalkapalloakatemian Madridiin
- Relevo: Barcelona kiinnostunut Arsenalin keskikenttäpelaajasta – sopimus päättyy pian
- Sport: Barcelona saa pian maksettua velkansa Leo Messille
- Barcelonalle hyviä uutisia Lamine Yamalista
- Ronald Koeman: Frenkie de Jong kaukana hyvästä pelikunnosta: ”Pelasi peläten”
- Toni Kroos ilmoittautui UEFA:n valmennuskurssille – perustanut oman jalkapalloakatemian Madridiin
- Relevo: Barcelona kiinnostunut Arsenalin keskikenttäpelaajasta – sopimus päättyy pian
- Luis de la Fuente hehkutti Lamine Yamalin erikoiskykyjä – ”Ihan kuin Jumalan taikasauvasta”
- Lamine Yamal loukkasi takareittään – selvisi säikähdyksellä
- Atlético-topparin vakavasta päävammasta lisätietoja
- Iniesta: Real Madridin ja Barcelonan takavuosien välirikko oli vaikeaa aikaa: ”Se ei ollut naurun asia”
- Wojciech Szczesny jyrähti pahasta tavastaan – ”Se ei kuulu kenellekään”