Barcelona on vahvistanut, että päävalmentaja Xavi jättää sittenkin seuran tämän kauden jälkeen.

Xavin, 44, viimeiseksi otteluksi jää La Ligan päätöskierroksen peli Sevillan vieraana ensi sunnuntaina.

Seuralegenda ilmoitti itse tammikuussa, että hän jättää päävalmentajan pestinsä ennenaikaisesti tänä kesänä. Barcelona sai kuitenkin käännytettyä Xavin, ja vain kuukausi sitten seura julisti, että hän jatkaakin joukkueen komennossa ensi kaudelle.

Lehtitietojen mukaan Xavi kuitenkin suututti seurajohdon hiljattain antamillaan kommenteilla. Valmentaja sanoi lehdistötilaisuudessaan, että Barcelonan on vaikea kilpailla Real Madridia ja muita Euroopan huippuseuroja vastaan, etenkin taloudellisesti.

Barcelonan seurajohto tiettävästi pettyi Xavin kommentteihin ja koki, että päävalmentaja ei arvosta sitä, millainen joukkue hänelle on kasattu vaikean taloustilanteen keskellä. Barcelonan johtoporras kertoi Xaville päätöksestään perjantaina.

Xavilla ja Barcelonalla on sopimus kesään 2025 saakka. Vielä ei ole tiedossa, joutuuko Barcelona maksamaan Xaville ja hänen valmennusryhmälleen lähdöstä.

Athleticin mukaan Xavi oli valmis luopumaan ensi kauden saatavistaan, kun hän alun perin ilmoitti jättävänsä Barcelonan.

Seura kertoo tiedotteessaan, että se kertoo ”tulevina päivinä” ykkösjoukkueensa uudesta rakenteesta. Siirtomarkkinoiden erikoistoimittaja Fabrizio Romano kertoi perjantaina, että Bayern Münchenin ex-valmentajasta Hansi Flickistä on määrä tulla Xavin seuraaja.

Xavi siirtyi Barcelonan päävalmentajaksi marraskuussa 2021 qatarilaisesta Al-Saddista, jossa hän ripusti nappulakenkänsä naulaan ja aloitti valmennusuransa. Kaudella 2022-23 hän voitti Blaugranan kanssa La Ligan ja Espanjan supercupin, mutta kuluvalla sesongilla Barça jäi ilman pokaaleja.

Pelaajaurallaan Xavi edusti Barcelonaa 767 ottelussa vuosina 1998-2015.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!