Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta sanoo, että hän antoi kenkää Xaville, koska ei uskonut, että päävalmentaja oikeasti luotti joukkueeseensa.

Seurajohto ilmoitti Xaville toissa viikolla, että hän ei jatka päävalmentajana ensi kaudella, vaikka hänen sopimuksensa olisi kattanut sen.

Xavi julisti alkuvuodesta, että hän jättää pestinsä omasta tahdostaan tänä kesänä – vuotta ennen sopimuksensa päättymistä. Barcelona sai seuralegendan pyörtämään päätöksensä, mutta sitten se antoi hänelle lähtöpassit.

– Jos Xavi voi muuttaa mielensä, niin mekin voimme, sanoi Laporta seuran omalla kanavalla ESPN:n mukaan.

– Kysyin häneltä hänen U-käännöksensä aikaan, uskooko hän joukkueeseen. Hän sanoi kyllä. Hän sanoi, että hän uskoi tähän joukkueeseen.

– Sitten tuli kuitenkin kommentteja, joissa hän muutti mielipidettään keskusteltuaan [urheilujohtaja] Decon kanssa tarvittavista muutoksista joukkueeseen.

– Se pakotti minut harkitsemaan tilannetta uudelleen, ja minusta tuntui, että joukkue tarvitsi uutta vauhtia ollakseen kilpailukykyisempi ja saadakseen parhaan mahdollisen hyödyn irti siitä, mitä meillä on.

Laportan mukaan Barcelonan uusi päävalmentaja Hansi Flick uskoo, että nykyjoukkue pystyy kilpailemaan isoista asioista.

– Se oli ratkaiseva asia. Flickin tehtävänä on voittaa, ja hän on ottanut haasteen vastaan.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
🔵🔴 Laporta: “Xavi told me that he trusted this team, but then some of his statements looked like he changed his speech”.

“It caused me to rethink… and I had the feeling that I had to do a change, also with the same feeling shared with the board”.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!