Real Madridiin siirtyvä hyökkääjälupaus Endrick sai lauantaina nimensä historiankirjoihin, kun hän teki ystävyysottelun ainoan maalin Brasilian voittaessa Englannin.

Endrickistä, 17, tuli Brasilian historian neljänneksi nuorin maalintekijä ja nuorin pelaaja, joka on tehnyt miesten peleissä maalin Wembleyllä, Englannin legendaarisella jalkapallopyhätöllä.

Viimeksi Brasilialle on nuorempana tehnyt maalin Ronaldo, Real Madridin entinen tähtihyökkääjä. Lauantain ottelu oli Endrickin kolmas Brasilian A-maajoukkueessa.

– Se (debyyttimaali) on ainutlaatuinen tunne. Minulla oli tapana pelata videopelejä ja pelasin Brasilian kanssa. Muistan, kun pelasin täällä Wembleyllä videopelissä ja tein maalin. Se tuli mieleeni ja ajattelin sitä koko ajan. En voinut keskittyä peliin, kertoi Endrick pelin jälkeen O Globolle.

– Perheeni on täällä, tyttöystäväni, agenttini… En ole sellainen ihminen, joka itkee usein, mutta pidättelen sitä nyt. Olen todella onnellinen.

Endrick siirtyy Palmeirasista Real Madridiin ensi kesänä, kun hän täyttää 18 vuotta. Kauppa sinetöitiin jo joulukuussa 2022. Lehtitietojen mukaan Los Blancos saattaa maksaa brassilupauksen siirrosta jopa 72 miljoonaa euroa, jos kaikki bonukset toteutuvat.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
🇧🇷 Endrick becomes the youngest ever player to score a club/country goal at Wembley.

He’s also the youngest player to score for Brazil since Ronaldo ‘Fenomeno’ in 1994.

17 years, 246 days old. 🕺🏼✨

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!